Assange on Rootsis endiselt tagaotsistav süüdistatuna seksuaalkuritegudes. Vahistamisega ta aga moenädalast osa võttes riskima ei pea, sest catwalk tuuakse hoopis tema juurde, kirjutab The Daily Mail. Etendus leiab aset septembris.

Saatkonnas, mis asub Londoni Harrodsi kaubamaja kõrval, kõnnivad mööda moelava lisaks Julianile veel kuus modelli. Näitamisele tulevad rõivad on disaininud legendaarse moelooja Vivenne Westwoodi 51-aastane moekunstnikust poeg Ben. Riided on inspireeritud näitleja Clint Eastwoodi vesternikostüümidest, kuid ka Assange ise, kes pole just tuntud särava moemaitse poolest, on oma stiilga moeloojale muusaks olnud. Näiteks on Assange'i elulooraamatus kirjas, et mees kandis omal ajal viigipükste all supermarketist ostetud dresse.

"Ma tahan tema olukorda esile tuua. See, mis temaga juhtus, on täiesti ebaõiglane," rääkis disainer. "Julian on saatkonnas olnud kaks aastat ning on oluline, et ta ei vajuks unustusehõlma," lisas ta. Wikileaksi teemadel on kirglik ka ema Vivienne, kes kandis kaks aastat tagasi Londoni moenädala lõpetamisel Assange'i toetajana T-särki kirjaga "Mina olen Julian Assange."

Üritusele on kutsutud ka George Glooney ja tema advokaadist kihlatu, kes on olnud osa Juliani kaitsetiimist.