Noormees nabiti kinni autost, mis jäi politseile silma, kui üks selles viibinutest paistis piipu suitsetavat, kirjutab TMZ. Autos oli ka Indio Downey, kelle omandusest leiti läbiotsimise tulemusena kokaiini ning kes viidi seejärel jaoskonda. Noormees pääses vahi alt pärast südaööd, olles maksnud ära 10 000-dollarilise kautsjoni.

Heroiini ja kokaiini tarvitamise pärast isegi nii enda kui ka seadusega kurikuulsalt pahuksis olnud Robert Downey Jr. kommenteeris poja probleeme süüdlaslikult, ent lootuses, et võsuke saab narkootikumidest siiski võitu. "Kahjuks on narkosõltuvuses oma roll geneetikal ja ilmselt on ta selle pärinud. Toetame teda kogu perega ja püüame teda mõista, et temast võiks saada see mees, kelleks ta on võimeline kasvama. Täname politseid nende sekkumise eest ja loodame, et Indiost võib saada järjekordne edulugu, mitte hoiatav näide."

Eelmisel aastal kirjutas The Daily Mail, et Indio Downey'l oli probleeme ravimisõltuvusega, kui poissi nähti koos vanematega võõrutuskliinikut külastamas, kuid selle kohta erinevalt eilsest intsidendist noormehe perelt kinnitust ei tulnud.