Kontsertrepertuuarist rääkides on Mägi vägagi põnevil: „Kontserdil põimime uuemat loomingut vanemaga. Need nii-öelda erinevad ajastud peaksid hästi kokku sobima ja ühendamine teeb kuulajale kontserdi vaheldusrikkaks ja huvitavaks.” Vanematest ja tuntumatest lauludest kõlavad kontserdil kindlasti „Leib jahtub“, „Sind otsides“ „Deja vu“, „Jäljed“ ja palju muud.

Ehkki Tõnis Mägi on muusikamaailmas saavutanud sisuliselt maksimumi, räägib suurmeister ise, et õigel ajal jäid tegelikult mõned asjad tegemata. „Üheks selliseks on kindlasti haridus. Mul võinuks olla konservatooriumi või akadeemia muusikaharidus. Äkki oleks ma sellisel juhul kirjutanud täiesti teistsugust muusikat — miks mitte isegi suurele orkestrile,“ mõtiskleb ta. Samas tunnistab muusik, et see on ikka rohkem pelk kõrvaltvaatleja spekulatsioon. „Tegelikult olen asjade käiguga rahul, iga päev on kingitus ja võib-olla teen ka kümne aasta pärast uusi laule,“ usub legendaarne muusik.

Üldise Eesti muusika taseme tunnistab Mägi kõrgeks. „Kui võtta näiteks Arvo Pärt, siis jääb suu lihtsalt heas mõttes lahti, tema on tippude tipp. Teisalt Kaljuste, Järvi  — klassikaline pool on äärmiselt tugev. Popis on teadagi draakonid (Ewert and The Two Dragons toim.) ja Kerli (Kerli Kõiv toim.), lisaks veel kaks geeniust Vaiko Eplik ja Jarek Kasar — seis on vägagi hea,“ arvab suurmees ja lisab, et temagi üritab veel noorte tuules sadulas püsida.

Tõnis Mägi kutsub kõiki kontserdile ja sõnab, et Mägi 2014 on Mägi 1980-ga võrreldes erinev. „Ei saa öelda, et see oleks nüüd minevikuga võrreldes halvem või parem — pigem lihtsalt teistsugune. Bändi kooslus on väga huvitav, mida ma ise pole mujal maailmas isegi märganud: vibrafon, bandžo, mandoliin, kannel, trumm, klaver ja laul. Kõlab väga pullilt ja teistmoodi. Vihjab isegi kantri poole, kuigi ma kantrit ise ei salli,“ naljatleb suurmeister.

Suur kontserttuur alustab juba 2.juulil Tartust ja lõpeb 2.augustil Käsmus. Selle aja jooksul jõutakse sisuliselt igasse Eestimaa nurka.

Täpsem info SIIT