Hommikul teada saadud uudisest löödud Eri Klasi sõnul saabus ta Publikuga rääkima hakates värskelt laulupeo proovist, kus kurva uudise teatavaks tulles ka kooriga leinaseisak tehti.

Kadrioru kandi poistena väiksest peale tuttavad, meenutab Klas, kuidas vaatas 7 aastat vanemale Saulile alt üles: "Peeter Saul ja mina olime ühe kandi posid - tema elas Laulupeo ja mina Gonsiori tänaval. Ta oli minust 7 aastat vanem ja joondusin tema järgi. Tema oli tõeline muusika mees, tundsin tema lauluõpetajast ema ja kontsertmeistrist isa ka hästi," läheb Klas mõtteis tagasi noorusesse. 

"Olime tihedad sõbrad. Olin Peetri ja Heli pulmas vaat, et pea isamees. Meid seob pikk sõprus ja mind hämmastas alati, kui sügavalt ja põhjalikult ta huvitus muusikast. Ta ei mänginud vaid klassikat hästi, vaid näiteks dirigieerimisega tegelema hakates filmis üles dirigente Peterburis, kellest said meie õpetajad hiljem, ja demonstreeris neid kaadreid. Tema sügavuti minemise ja töövõime oli uskumatu. Ma ei tea, milline olnuks Eesti muusikata temata... See kõik sidus meid. Meie mõlema poksihuvi, mis paljusid üllatas, ühendas meid ka."

"Olen kaotanud nii lähedase sõbra. Juhtus see nii äkki," leinab sõpra Eri Klas.