Kindlasti oled sa tundnud seda meeletut eufooriat, kui sa jooksuvõistlusel nõrgematest ette jooksed ning seejärel finišijoone esimesena ületad. Võib-olla sa ei olegi seda saanud teha, kuid sa oled saanud tunda seda rahuolu, et sa üldse selle joone ületasid ning suutsid nii mõnelgi hetkel endast veel viimse energia välja tõmmata, et edasi joosta.

Siis said sa veepudeli ja tõmbasid ühe hingetõmbe rahulikult sisse ning mõtlesid "Ma tegin seda. Ma olen parim". Sa andsid endast parima ning mõnes mõttes sa isegi ei hoolinud sellest, et kaotasid ning esimeseks ei tulnud. Sa said kogemuse ning avastada oma võimeid ja piire.

Elu pole meeleheitlik jooks finiši poole. Elu koosneb siiski eelkõige elamisest ja elu nautimisest. See ei ole jooks, kus võistelda teistega ja üritada olla parim. Kui sa kohalikul jooksuvõistlusel oled parim, siis halb uudis sulle on see, et sa tegelikult ei saa öelda, et oled parim jooksja.

Isegi siis kui sa oled saanud Euroopa parimaks jooksjaks, ei ole veel põhjust lõpmatult rõõmus olla, sest Austraalias on üks Mike, kes on sinust mitu korda kiirem jooksja... Ma kasutasin sõna "kiirem", mitte "parem", sest keegi pole kellestki parem.

Küll aga saab igaüks meist olla igal järgneval võistlusel parem kui ta oli eelmine kord. Sinu võimed ei ole tegelikult piiratud ning sellepärast võiksid sa endale võitmise asemel võtta eesmärgiks igakord olla parem ning laiendada oma võimeid veel rohkem. Kui sa seda suudad, siis see on tõeline võit.

Lõpptulemus on see, et me loeme varsti Delfist, et sa oled maailma kõige parem jooksja. Sa oled maailma parimaks saanud, sest oled kõige paremini avastanud enda võimeid ja neid arendanud. Sa ei ole seadnud eesmärgiks koguaeg võita, vaid oled püüdnud end igapäevaselt parandada. Absoluutselt igas asjas võiksid sa mõelda, et sa ei taha olla teistest parem, vaid tahad olla parem iseendast. Ja nii alati.

Ma usun, et nõustud minuga kui ütlen, et nõrgema vastase alistamine ei ole midagi erilist. Neil hetkedel sa isegi oled mõelnud, et "Ah, see pole ju midagi erilist. Ma olengi temast parem..." Selline alistamine ei tekita sinus rahulolu, vaid pigem kergelt halba tunnet, sest sa ei saanud võistelda kellegi võrdväärsega.

Võitmine tähendab olla parim, kes sina olla suudad. Kui keegi on sinust milleski parim, siis pole mõtet olla vihane.

Tihti keskendutake võidule, kuid see ei tekita piisavat eufooriatunnet. Su vastased on kas liiga nõrgad või tugevad. Tegelikult ei võistle sa aga kunagi teistega, vaid iseenda ja enda kõrgete ootustega. Sea endale eesmärgiks olla igakord parem iseendast ning sinust saab iseenda parim ja võimekaim vastane.