Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakool osaleb Pärnu Filmifestivali programmis esmakordselt. Festivalil on väljas BFMi Eesti tudengite dokumentaalfilmide paremik, neid vaadates saab aimu, milline on Eesti dokumentaalfilmi tulevik, “ ütles TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli projektijuht Peter Murdmaa.

17. juulil linastuvad BFMi Eesti tudengite dokfilmid jutustavad eduka ja tööka noore venelanna nägemusest Eestis elamisest (“Hetk Ulkaga” – Gerli Nõmm, Kaisa Sammalselg), profiujuja Bruno Nopponeni karjäärist enne ja pärast tippsprdiga lõpparve tegemist (“Vette sündinud” – Ave Lutter), roosiistanduse omaniku eluloost (“Paradiis” – Nora Särak) ning Eesti muusikust Henrik Sal-Sallerist ja Smilersist – mida on vaja ühel Eesti artistil, et ühenduda inimestega läbi oma muusika („Smilers, poisid ja tüdrukud, Smilers“ – Tatjana Kosminskaja).

TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli tudengid osalevad ka Pärnu Filmifestivali filmikonkursi tudengidokide žüriis, andes panuse festivalil linastunud parima tudengidokumentaali väljaselgitamisse.

Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakool (BFM), asutatud 2005. aastal, on Põhja-Euroopa ainus filmi- ja meediakool, kus saab õppida inglise keeles filmi, televisiooni ja ristmeediat. Õpingud toimuvad multikultuurses keskonnas ja palju pööratakse tähelepanu teoreetilise õppe ühendamisele praktikaga. Hetkel õpib BFMis üle 400 inimese, 80 neist on välismaalased 25st erinevast riigist.

Sissepääs 4 eurot, Pärnu Filmifestivali passiga tasuta.