Tallinnasse jõuab Patti Smith Soomest, kus ta laupäeval astub üles ühena Pori Jazzi peaesinejatest. Patti Smithi viimane kontsert Soomes, eelmisel suvel Tampere-talos müüdi välja paari tunniga.

Tallinna kontserdil on lisaks oma viimase albumi “Banga” lugudele lubanud Patti Smith esitada kindlasti just ka tuntud lugusid läbi tema karjääri nagu “Beacause the Night”, “People Have the Power”, “Frederic” ning lugusid tema rocki-ajalugu muutnud debüütalbumilt “Horses”. Patti julgustab kontserdi käigus inimesi talle julgelt ka hüüdma, milliseid lugusid kuulda just soovitakse. “Kui esinen, teen seda ju inimestele ja mõned tahavad just neid mu vanemaid asju kuulda. Ma ise samuti, kui lähen kontserdile, tahan kuulda mõnd vanemat Rolling Stonesi või Bob Dylani lugu, nii et olen selles osas samasugune kui kõik teised”, selgitab Smith intervjuus Postimehele ning lisab oma ootuste kohta Eestist: “Loodan kohtuda inimestega, kirjutada raamatutesse või plaatidele – ühesõnaga teha, mida rahvas tahab”.

Patti Smithi esimene, täna üheks rock-muusika ajaloo olulisemaks salvestiseks peetud stuudioalbum “Horses” ilmus 1975. aastal. 1978. aastal ilmunud kauamängivalt “Easter” on pärit Bruce Springsteeniga kahasse kirjutatud “Because the Night”, millest on saanud üheaegselt nii ajastu sümbol kui ka raadiojaamade lemmiklugu. Kokku on Patti Smith andnud välja 11 stuudioalbumit, viimane neist - “Banga” - ilmus 2012. aastal.

Patti Smithi paljukiidetud autobiograafia “Just Kids” ilmus 2010. aastal. Memuaar kirjeldab tema esimesi aastaid New Yorgis ning eelkõige oma sõprust ja armastust fotograaf Robert Mapplethorpe’iga. Peene tundlikkusega kirjutatud ja mitmete kirjandusauhindadega pärjatud “Just Kids” on arvatud ka New York Times’i bestsellerite hulka. “Just Kids” on saadaval Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses ning restoran-poes Sfäär (Mere pst. 6E).

Patti Smith on ka nüüd, tema väärikas vanuses aktiivne kunstnik, kes kirjutab muusikat, tekste ja raamatuid, annab pidevalt kontserte ning võtab sõna inimõiguste ja keskkonnakaitse teemadel.

“Patti Smith on laval poeet, punk-šamaan, erilise hääle ja muusikalise vaistuga laulja – säärase nõialiku tooniga, igas laulus 100% kohal, nagu ta sureks, kui ta ei saaks meile seda lugu rääkida, seda laulu laulda. Kusjuures ta poeetilised võimed on tohutud, mingis mõttes on ta säärane ideaalpoeet, kes valdab ka toda arsenali, pea kogu arsenali, klassikalisest luulest biitpoeesia sügavikeni: Bob Dylani ja Allen Ginsbergiga on äratuntavat hingesugulust (ja-jah, nad on tõesti ka sõbrad olnud), aga vahel on mul tunne, et Smith tõi punki tol hetkel puudunud ennast-ohverdava üliprohveti, veidi jimmorrisonliku kuju,” kirjutab Jürgen Rooste ajalehes Sirp.

Kontsert toimub Nordea Kontserdimajas Tallinnas Solaris keskuses, uksed avatakse esmaspäeval, 21.juulil 18.00, kontsert algab 19.00. Soojendusesinejat ei ole.

Piletid müügil piletilevis!