Viimastel aastatel on Augustibluusi festivali meeskond teinud jõupingutusi, et tuua Haapsallu üha kaalukaimaid esinejaid kogu maailmast ning otseloomulikult ka bluusi sünnimaalt USAst. Steven Seagali puhul on tegemist huvitava persooniga, kes tegelenud ligemale 50 aastat muusikaga, kuid kuulsuse saavutanud eelkõige märulinäitlejana. Kui käesoleva aasta alguses sai selgeks, et sel suvel saab toimuma tema bluusbändi Euroopa tuur, saatsime kontsertagentuurile sooviavalduse, saamaks nimekas mees oma bändiga esinema ka Haapsalus. Sel esmaspäeval saime lõpuks kokkuleppe artisti agentuuriga Inglismaal ning teisipäeva hommikul kuulutasime artisti osalemise Augustibluusil välja.

Niisamuti, nagu tuli suurele osale eestimaalastest üllatusena, et märulikangelane on bluusmuusik, tulid nii korraldajatele, kui ka paljudele teistele ebameeldiva üllatusena tema poliitilised vaated ja väljaütlemised. Kuna Steven Seagal's Blues Band on oma seekordse Euroopa turnee käigus esinenud ka Leedus, Tšehhimaal, Ungaris ja Slovakkias ning tegemist on olnud kontsertidega, mis ei kanna poliitilist sõnumit, lootsime, et Eestimaa üldsus näeb Steven Seagalis eelkõige näitlejat ja muusikut. Nagu selgus, siis pigem poliitikut ja käsilast.

Augustibluusi festivali puhul on tegemist üdini poliitikakauge muusikasündmusega, mida on alati ümbritsenud positiivne aura. Peame Augustibluusi juures muusika kõrval oluliseks eriliselt sooja ja sõbralikku atmosfääri, mille eest on meid ja Haapsalu linna alati kiitnud nii publik kui artistid. Me ei taha Augustibluusi segada millessegi vähimaltki negatiivsesse ja oleme otsustanud Steven Seagali esinemise festivalil tühistada. Festival Augustibluus toimub 21. korda ning seekordne festival saab Haapsalus teoks 1. - 2. augustini. Festivali kaheksal laval esineb ühtekokku 30 ansamblit üheteistkümnest riigist.