Elus esimest korda katsusime juulikuus lund ja lumiste mäetippude vallutamise võib lisada nüüd tehtud asjade hulka. Sõitsime kolme erineva tõstukiga Kaprunist üles Kitzsteinhorni mäkke, millel oli kõrgust 3029 meetrit ja sooja vaid 4ºC, mis on selle reisi jooksul ainus läbitud liustik ja kõrgeim läbitud mägi. Esimest korda oli tugevamalt tunda rõhuvahet, kui veepudel kotis tõmbas vaakumisse ja kõrvad hakkasid kumisema, kuid arvan, et selle läbimine oli seda väärt.

Peale tipu ületamise saime käia veel mäe sees tunnelis, mis viis teisele poole mäge ja oli omakorda veel külmem ning pani näpud külmast lausa kipitama. Kuid vaade ülevalt teistele tippudele oli oodatust ilusam.

Hiljem tutvusime natuke Kapruni linnaga ja Zell am See ümbruse ning vanalinnaga. Saime järjekordselt väga hea maitseelamuse juhuslikult valitud söögikohas, mille keskväljaku lähedal tühja kõhuga välja valisime. Nagu aru oleme saanud, siis viimasel hetkel leitud söögikohad on kõikse paremad.

Järele on jäänud veel viimased päevad Austrias ja proovime võtta kõik, mis võtta annab, sest kõigile elus sellist kogemust niisama ei pakuta ja me oleme selle võimaluse eest väga tänulikud.

Homme juba rohkem huvitavaid tegemisi taas linnast väljas ning sõidame esimest korda ka siinsete rongidega.

Grete ja Merilin