Plektrumi koduks saab Von Krahli Teater ja loodus pakkudes nelja päeva jooksul omanäolist programmi elektroonilise muusika austajatele, visuaalseid lahendusi hindavale publikule ning etenduskunstide fännidele.

Plektrum on festival, mis toimub juba aastast 2006, püstitades erinevaid kultuurikriitilisi teemasid. Festivalil saavad kokku muusika selle paljudes varjundites ja visuaalne pilt selle ääretutes ilmingutes. Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 järel pidas festival kahe aastase pausi, et mõelda, kuhu ja kuidas edasi. Nüüd on meeskond jõudnud arusaamiseni, et suurest tehnika usust ja jaatamisest on osutunud vajalikumaks tasakaal.

„Meie soov on tagastada elule tema esmatähtsus. Me alustame headusest,“ märkis festivali produtsent Marge Paas. Oluline on headus enda, teiste ja kogu loomise vastu. Seda ilma suure filosoofiata või moraalikoodeksita, vaid headusest kantud emotsioon helis ja pildis. „Meie eesmärk ei ole avada headust teoreetilise või kultuurilise probleemina, vaid otsida üles need kujundid, pildid, helid ja hääled, mis headust kannavad, selles hingavad ja sellele väge annavad,“ lausus Paas.

Festivali raames saab Von Krahli Teater värske ruumikujunduse ning programmis on võimalik nautida nelja päeva jooksul eriproduktsioone elektroonilises muusikas, teatrietendusi, klubismuusika staare.

Täname ka Kultuuriministeeriumit, Kultuurkapitali, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Riigimetsa Majandamise Keskus. Festivali produtseerib Plektrum Festival MTÜ. Piletid müügil 25. augustist Von Krahlis ja tund enne etenduse algust kohapealt.