Traditsiooniliselt algab Leigo Järvemuusika levimuusikapäevaga, mille
täheks on käesoleval aastal Šveitsi juurtega jazztrompetist Erik Truffaz, kelle esinemist on Leigol juba ammugi oodatud. Kuid Leigole tasub täna juba aegsasti kohale tulla – kell 17 alustab Jarek Kasar ehk Chalice ning teeb seda pisut teisiti kui tavaliselt, sellele viitab ka kontserdi pealkiri – „Liiga palju tšellosid ja orel“. Esitusele tuleval lood Jareki kõige uuemalt albumilt ning mitmed palad jõuavad publiku ette päris esimest korda.

Peale õhtu avanumbrit tuleb lavale Belgiast pärit koosseis Le Grand Bateau, tuues endaga põneva mikstuuri prantsuse šansoonidest, jazzist ja rockmuusikast. Omamoodi veteranistaatust kannab aga Leigol sel aastal Soome akordionivirtuoos Kimmo Pohjonen. Muusikaliste pöörasusteni kalduv Pohjonen on Leigol küll juba mitmendat korda, kuid soomlane leiab oma muusikas pidevalt uus nüansse, millega publikut üllatada. Sel korral esineb Pohjonen koos oma tütre Saanaga. Leigo Järvemuusika traditsioonilise klassikapäeva esimese "päikesepaistekontserdi" toovad teieni Eesti tuntuima muusikuteperekonna kolm õde-venda. Järvi Trio esitab tuntud ja armsaks saanud klassikat. Sellele järgnevad Napoli romansid Rahvusooper Estonia baritoni Aare Saali ja akordionist Tiit Kalluste esituses.

Leigo klassikapäeva tippsündmuseks on aga sedakorda vaieldamatult kõrgetasemeline Läti Riiklik Sümfooniaorkester, mida dirigendipuldist juhatamas Anu Tali. Ettekandele tulevad suured ja tuntud avamängud läbi
aegade ning õhtu naelana Pjotr Tšaikovski imekaunis 5. Sümfoonia.
Nagu Leigol ikka, ei saada läbi kauni visuaalse vaatemänguta, kus peaosades tuli, vesi ja Leigo hunnitu loodus.

Pileteid Leigo Järvemuusikale saab osta kontserdipaigast.