Meedia tähelepanu alla sattumine ei tulnud läinud detsembris Tallinna, restorani Manna La Roosa tööle kutsutud tuntud ja tunnustatud kokale just meeldiva üllatusena. Kuigi kokk väidab, et tal pole otseselt plaani ennast tulevikus pikalt
Eestiga siduda, ei kavatse ta õelaid kuulujutte siiski taluda.

"Sõbrad saatsid mulle linke anonüümsetest kommentaaridest, milles solvati mind ja mulle lähedasi inimesi, mis tegi väga haiget," sõnas parasjagu Kreekas puhkusel viibiv Stavrakakis Publikule. "Olen tõsine kokk, keda tuntakse üle maailma minu professionaalsuse poolest ja see juhtum heidab mulle negatiivset varju. Ma pole kunagi varem ühegi taolise skandaaliga seotud olnud," sõnas Stavrakakis, kel on kogemusi mitmetest esmaklassilistest restoranidest New Yorgist Londonini ning kes on töötanud ka Michelini tärnidega pärjatud restoranides, sealhulgas kuulusas Kopenhaageni Nomas.

Mis suunasid Evelini tundmatu suudleja jälgede ajajate pilgud kreeklasest koka poole, olidki Evelin Ilvese sõbralikud suhted Manna La Roosa restoraniga - oli ju järgmisel hommikul pärast skandaalset õhtut tehtud pilt presidendiprouast Pärnu rannas just selle restorani töötajate seltsis. Kuidas ta koos koka endiste kolleegidega mere äärde sattus, Stavrakakis oletada ei oska.

"Olen oma töös kohanud printse, kuningannasid ja Hollywoodi näitlejaid. Paris Hiltonit ja Pamela Andersoni. Inimesi, kes on maailma mastaabis palju kuulsamad kui teie esileedi," loetleb ta. "Ja ma ei suudelnud ka neist mitte kedagi!" naljatab ta. "Olen sõnapidaja mees ning ma ei käituks eales abielunaisega nii, saati siis veel sellises seisuses naisterahvaga. Ja kui käituksin, siis tunnistaksin seda," kinnitas ta.

Juba neli kuud pärast Manna La Roosas tööle asumist restoranist lahkunud kokk rääkis, et kuigi tal tõepoolest Eesti presidendiprouaga au suudelda ei olnud, on ta temaga mõnel korral siiski kokku puutunud - korra tänavu jaanuaris ja siis veebruaris. "Kohtusin Evelin Ilvesega, kui Manna La Roosas töötasin ning kust märtsikuus lahkusin. Käisin teda ja tema seltskonda laua juures tervitamas, nagu kokad ikka teevad, kui VIPid restorani külastavad. Mäletan, et ta soovis gluteeni-, laktoosi- ja lihavaba toitu," meenutas Stavrakakis.

Saatusliku 6. augusti õhtul, mil Evelin Ilves Solarise terrassil lõbutses, ei läinud kokk enda sõnul väljagi, vaid kirjutas kodus kokaraamatut. "Peo korraldaja Kati Vaikre võib seda kinnitada, samuti Krista Lensin (Kroonika peatoimetaja - toim.), kes on mu hea tuttav," vannutab mees ja lisab, et kui vaja, on tal isegi turvalindid tõestuseks pakkuda.

Mis puudutab Evelin Ilvese käitumist, siis kreeklasena ei näe kokk tema teguviisile õigustust. "Kreeka on riik, kus moraal ja tabud on au sees. Meie esileedi ei läheks iial üksi, ilma abikaasa ja ihukaitseta välja. Ükski mees ei julgeks eales esileediga isegi mitte juttu teha. Küsimus on austuses, aus, uhkuses ja patriotismis," sõnas kokk. "Ma ei oska öelda, mida eestlased peaksid sellises olukorras tegema. See on presidendipaarile isiklik teema, aga esmajoones tuleb ikkagi mõelda Eesti rahvale."

Kel huvi, siis juunikuus tegi ajakiri Oma Maitse Nikolaos Stavrakakisega intervjuu, mida saab lugeda SIIT.

Tõestamaks, et ka 6. augusti peo Legendary Wednesday tegijad tema sõnade taga seisavad, saatis Stavrakakis kuvatõmmise oma vestlusest korraldaja Kati Vaikrega:

Vaata uuesti videot, kus Evelin Ilves Komeedi terrassipeol soojas suveöös võõra mehega suudles: