Siin on Quora tudengitele mõeldud nõuanded, mida ei tasu ignoreerida ka keskkooli õpilastel:

7. Võta igal semestril ainet, mis on lihtsalt lõbus ja ei ole tingimata seotud sinu erialaga. Kindlasti on võimalik ka keskkooli ainekavas rikastada tavalist tunniplaani mõne ainega, mis ei ole küll kohustuslik, kuid aitab sul aeg-ajalt rutiinist väljuda.

6. Sobita igas aines sõprust kellegagi, kes on sinust targem ja võrdle oma probleemiasetusi nende omadega. Nemad saavad sulle selgitada, mida sa tegid valesti ja mida sa saaksid paremini teha.

5. Ole kursis põhiliste ainet puudutavate asjadega! Vastasel juhul on näiteks matemaatikas ja eesti keeles väga kerge maha jääda, kuid oluliselt raskem järele jõuda. Kui sa tead põhilisi asju, siis on sul kergem edaspidi seoseid luua, vastasel juhul aga üsna võimatu.

4. Planeeri oma aega! Millise töö tähtaeg on kõige enne? Millised ülesanded on kõige olulisemad ja aeganõudvamad? Kui palju millestki oleneb? Millise töö võid viimasele minutile jätta? See kõik on oluliseks hinnete mõjutajaks, sest ajaplaneerimisest oleneb sinu töökvaliteet.

3. Väldi öösiti õppimist! Kui sa just tingimata ei ole sunnitud seda tegema, siis proovi seda vältida, see ei ole hea aeg töötamiseks, sest sinu produktiivsus kannatab järgmisel päeval. Pigem katsu teha vajalik ära pausidel, mis sul päeva vältel tekivad.

2. Vaata vajalikud materialid üle umbes tund enne magamaminekut. Uuringud näitavad, et see on parim aega info talletamiseks.

1. Küsi küsimusi, isegi kui see näib rumal! Sa saad ainult võita sellest, kui omad asjast täit ülevaadet. Mis kõige tähtsam, materjal, mida teadma pead, peab sinu enda jaoks loogiline olema, vaid nii jääb see meelde ja sa oskad seoseid luua.

Allikas: Business Insider