Lisaks seitsmele uuele programmile üllatab tänavu PPAFF ka uute näitamiskohtadega, milleks on peale rongide veel liinibussid ja laev.

“Eelmisel aastal edukaks kujunenud ja maailmas esmakordselt rongides toimunud alafestival “rongianimatsioon” andis hea võimaluse alternatiivsete näitamiskohtadega edasi eksperimenteerida,” ütles PPAFF 2014 peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

"Rongi-“, "bussi"- ja "laevaanimatsiooni" alafestivalide raames näidatakse festivali filmidest koostatud eriprogrammi. Tänavu löövad alafestivalidel kaasa Elron, GoBus ja Tuule Laevad koos Raadio Kadiga.

Täisprogramme saab tänavu vaadata Tapa Kultuurikojas ja Tartus Genialistide Klubis, eriprogramme näidatakse rohkem kui kümnes erinevas kultuuri- ja koolimajas üle Eesti.

Esimest korda toimub PPAFFil rahvusvaheline konkurss üliõpilastele, millest hetkeseisuga võtavad osa animatsioonitudengid neljast riigist: Eestist, Šveitsist, Jaapanist ja Norrast. Konkurss toimub 24. oktoobril Tallinnas ja hiljem osaliselt ka Tartus.

PPAFFi kavas on ka kolm koolitust, mis on suunatud tänavu õpilastele, tudengitele ja õpetajatele. Alafestivali "militaaranimatsioon" raames toimub ka tänavu tasuta koolitus 1. Jalaväebrigaadi ajateenijatele. Nii 1. kui ka 2. Jalaväebrigaadis näidatakse ajateenijatele festivali erinevaid programme.

Tapa Gümnaasiumis pakub PPAFF koostöös MTÜ Nukufilmi Lastestuudioga 14.–16. oktoobril lastele ja koolinoortele tasuta animatsioonikoolitust ning 24.–25. oktoobril esmakordselt õpetajate täiendkoolitust „Animatsioon loovusõppes“.

Festivali gala toimub tänavu 25. oktoobril, kus tehakse teatavaks kõikide konkursside tulemused ja tänatakse kaaskorraldajaid. Festivali programme näidatakse kuni 2. novembrini.