Projekti põhieesmärk on näidata õpilastele, et läbi erinevate IT-lahenduste saab koolitöid teha huvitavamalt ning lihtsamalt. Sel korral on „Nohikuid ratastel“ näha Kunda Ühisgümnaasiumis, Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumis, Kehtna Põhikoolis, Elva Gümnaasiumis, Tõrva Gümnaasiumis ja Põlva Gümnaasiumis.

„Korraldame tuuri selleks, et tutvustada IT-d lastele, kes ei pruugi veel teada, kui huvitav see võib olla. Meie missioon on tekitada lastes huvi tehnoloogia vastu ja jagada neile oma teadmisi,“ ütles tuuri peakorraldaja Liisi Soots.

Külastuspäeval viiakse igas koolis läbi riist- ja tarkvaralaboreid ning programmeerimise õppelaboreid. Laborites saab piiluda sisse arvutite hingeellu, näha kuidas töötavad mobiilivõrgud ja õppida kasutama tarkvara.

Microsoft Eesti tehnilise kommuni evangelist Annika Toit märkis, et omal käel seadmeid proovides ja tehnoloogia üle arutledes saavad noored parema ettekujutuse, kuidas tehnoloogiat ka õppetöös rakendada ja oma tulevikku rohkem IT-ga siduda. „Meil on hetkel käimas Windowsi äppide arendamise võistlus Microsoft App*Star, kus anname igakuiselt välja auhindu. Mul oleks väga hea meel võistlustules näha ka „Nohikud ratastel“ tuurist innustust saanud õpilaste lahendusi ja ideid,“ ütles Toit.

Tänavu on nohikutel abiks Skype, kes tutvustab õpetajatele interakstiivset lahendust „Skype klassis.“ See lahendus võimaldab kutsuda ainetundi Skype vahendusel külalisesinejaid, pidada sidet mõne teise klassiga kasvõi teisel pool maakera ning käia klassiruumist lahkumata virtuaalsetel rännakutel vee all, džunglis või polaarjoone taga. „Nohikud ratastel“ tuuri eestvedajad ühendavad 1. oktoobril Skype kaudu kõik seekordses projektis osalevad kuus kooli ja teevad õpetajatele „Skype klassis“ lahenduse koolituse.

Peale selle saab tuuri raames näha uusi nutitelefone, süle- ja tahvelarvuteid, meelt aitab lahutada Xbox Kinect.

Projekti korraldavad MTÜ MUG Estonia liikmed koostöös Microsoft partnertudengitega. Tuuri aitavad läbi viia Microsoft Eesti, MTÜ MUG Estonia, Skype, EMT, IM Arvutid, Nokia, HTC, Photo Point, Hesburger, Alexela, Saku, Nokia, HTC, Photo Point, Hesburger, Alexela, Saku, Nortal, LHV ning United Motors.