Avaõhtu peaesineja on kevadisel Tallinn Music Weekil laineid löönud Berliini trio Ballet School. Lisaks saab pealaval kuulda Eesti eksperimentaalse elektroonika esindajat, muusikut ja produtsenti Vul Vulpest.

Programm toimub avamisööl paralleelselt neljas saalis – fuajees, ehk tänavatoidurestoranis Foody Allen, mis serveerib sööki-jooki peo lõpuni, suures teatrisaalis, proovisaalis ning avapeo puhul erandkorras ka Vaba Lava valgusküllastes kontoriruumides.

Proovisaalis saab kaasa elada Sandra Sillamaa, Tõnu Tubli ja Arno Tamme folk-punk jämmile, kontoriruumidesse sisseseatud saali kureerib aga Hea Uus Heli festival - seal astuvad lavale Algorütmid, Hevonen ning DJ-d Mihkel Tomberg ja Aivar Tõnso.

Õhtul uksed avavas tänavatoidurestoranis Foody Allen mängivad plaadimuusikat armastatud Eesti Popsi DJ-d Erkki Tero ja Janek Murd.

Avanädalavahetuse mitmekülgsest programmist leiab muuhulgas ka laupäevaõhtuse Jazzkaare kontserdi, kus astuvad üles Ingrid Lukas koos trummar Patrick Zossoga ning Soome klahvpilli virtuoos Tuomo ühesbeatboxija Felix Zengeriga. Etenduvad ka kaks Vaba Lava kuraatorprogrammi lavastust - Pulitzeri auhinnaga pärjatud näitekirjanik Annie Baker’i "Alustame algusest", lavastaja Adrian Giurgea (US), produtsent R.A.A.A.M.; ning pühapäeval, 21. septembril Ivar Põllu lavastus „Mikiveri tagi”, mis räägib Mikk Mikiverist, Lavakunstikoolist ja XI lennust. Külalisetenduse lavastusega „Õhtud külas Dikanka lähistel: tühistatud” annavad laupäeval, 20. septembril lavastuskunstnik Dmitri Krõmovi tudengid Moskvast.

Vaba Lava on kaasaegne ja avatud etenduskunstide keskus, mille eesmärgiks on pakkuda väiketeatritele ja vabatruppidele soodsaid arengutingimusi nii teatrihoone kui erinevate tugiteenuste näol.

Vaata lisa: www.vabalava.ee

Vaata ka pilte täna päeval toimunud pressiüritusest, kus tutvustati lähemalt tänavatoidurestorani Foody Allen ja andis minikontserdi õhtune peaesineja Ballet School: