Tallinna eelvoorud toimuvad 18. ja 19. oktoobril klubis Ulme ning Tartu eelvoorud 25. ja 26. oktoobril Genialistide klubis, teatavad ürituse korraldajad.

25. oktoobril toimub Genialistide klubis pärast Noortebänd 2014 viimase eelvooru kontserdi veel ka Tenfold Rabbiti plaadiesitluskontsert. Kusjuures Tenfold Rabbit on saanud tuule tiibadesse just Noortebändi konkursilt 2011. aastal, kui ansambel jõudis finaali.

Kui oled kuni 26-aastane noor ning sul on oma bänd, mille koosseisu kuulub vähemalt kaks liiget, on sul võimalus konkursil osaleda. Selleks tuleb külastada Noortebändi kodulehte, täita registreerimisankeet ning juurde lisada demolugu. Registreerumine demovooru on avatud 30. septembri südaööni.

Eelvoorudesse pääsevad bändid, kelle žürii demovooru registreerinud ansamblite hulgast välja valib. Kokku pääseb eelvoorudesse 28-32 bändi. Seejärel valib žürii ja publik välja poolfinalistid, kes hakkavad mõõtu võtma novembris Tallinnas toimuval poolfinaali voorus. Sealt omakorda valitakse finalistid jällegi žürii ja rahva poolt. Noortebänd 2014 finaal leiab aset samuti novembris.

Parimad bändid saavad ka väärikalt premeeritud. Muuhulgas kuuluvad auhindade hulka näiteks salvestusajad ja esinemised erinevatel muusikasündmustel. Noortele muusikutele suunatud konkurss toimub tänavu 14. korda.