"Radar" tõi päevavalgele ebamugava tõe kõigile neile, kes müünud, kaotanud või ära andnud oma vana nutitelefoni, näidates, kui kerge vaevaga on võimalik taastada ka need fotod, sõnumid ja videod, mille oma arust oleme ammu kustutanud.

Et uus telemagasin lubab kajastada ka ajatumaid, meelelahutuslikke ning ka kaasa tundma panevaid teemasid, siis mahtus avasaatesse ka südamlik lugu väikesest poisist, kes pääses üliraskest haigusest tänu uskumatule juhusele.

Saate tegijateks on ETV "Ringvaate" ridadest tuntud tugeva teletaustaga Marii Karell, Eesti Ekspressi veergudel olulisi teemasid killukaupa maapõuest avalikkuse ette välja puurinud Raul Ranne, meelelahutusajakirjanikuna tegutsenud Robert Kõrvits, Äripäeva ajakirjanik Hannes Sarv, Eero Reinu ("Eesti kõige-kõige") ja teised.

Reporterite punt on muljetavaldav ning sümpaatne - oletatav ajumaht ühe korraliku "Pealtnägija" uuriva saate tegemiseks peaks täitsa olemas olema. Ka ei ole uurivast ajakirjandusest kunagi küllalt, eriti, kui seda teha tõelist ajakirjanduslikku kvaliteeti taga ajades. Selgelt ei ole Kanal 2 huvides jääda vaid tõsiseks saateks, mida on näha ka "Radari" teemadevalikust (kus nn kollane mõõde on juba saatekirjelduses olemas), ülesehitusest (lustakad visuaalsed võtted, kohatine humoorikas faktiesitus, dramatiseering) kui ka meeleolust (mäng taustamuusikaga). Samal ajal on nii ekraanigraafikas, saatejuhtide-reporterite sõnavõttudes kui ka jutustamise stiilis aimata "Pealtnägija" kui Eesti uuriva ajakirjanduse epitoomi mõjusid.

Eeskuju on väärikas, teostus ja esmamulje kvaliteetsed. Avasaade suudeti murda korraliku teemaga - eks seda ole näha, kuhu suudetakse kaevuda tuleval nädalal ning kas kõrvutus "Pealtnägijaga" ka pikas perspektiivis kohane on.

Hea lugeja, anna teada: millise mulje jättis esimene "Radari" saade, teemadedalik ja saatejuhid? Kas sündinud on Kanal 2 "pealtnägija"?

Vaata saadet: