“Olen märganud meie kodumaal suurt elevust tekitavat diskussiooni võrdõiguslikkusest ja on kurb kuulda, et 60% meie ühiskonnast arvab ikka veel, et homoabielude teema on poliitiliste vaadete ja mitte inimõiguste küsimus. Mina toetan armastust, sallivust ja võrdsust,” kirjutab ta ning kutsub inimesi lisama oma Facebooki profiilipildile KOOS märki. (Loe, mis see on SIIT). Kerli hinnangul pakub kooseluseadus samasoolistele perekondadele seaduse kaitset võrdselt erisooliste paaridega. “Üheskoos südamlikuma, sallivama ja armastavama ühiskonna poole!” kutsub ta üles.

Mitmed Kerli fännid on vajalikuks pidanud märkida, et Kerli ei tea tegelikult, mis kooseluseaduse ümber tegelikult toimub. “Selle räige läbisurumine on paljud geide suhtes neutraalsed ja ilmselt ka sõbralikud inimesed seaduse vastaste leeri paisanud,” nendib näiteks üks noormees nimega Jüri. Kerli ei jää vastust võlgu: “Jah, Jüri, see tõesti on üks veidi segane seadus. Just tegin natuke rohkem uurimistööd selle kohta ja olen ikkagi poolt, kuna see annab samasoolistele perekondadele mõned kaitsvad õigused juurde. Samas meeldib mulle ka väga traditsionaalne idee abielust ja sellest, et see on üks koht, kus mees võiks ennast kokku võtta ja naisele midagi kaunist korraldada,” selgitab Kerli.

Arutelu eskaleerudes asub lauljatar võrdlema ka Eestit ning Ameerika ühendriike ning astub oma kodumaa kaitseks välja: “Mõnes mõttes on meil jälle väga sheff riik — haridussüsteem toimib, tervisekaitse toimib. USAs sai üks sõber vähi ja pidi maksma 100 000 dollarit oma taskust, kuigi kindlustus oli olemas. USAs näiteks ei ole võimalik karjääri teha arsti või advokaadina, kui sul pole megarikkaid vanemaid, kes selle hariduse kinni papivad. Eestis näiteks, kui viitsid pingutada, saad tegelikult endale tasuta haridust. Igal pool omad head, omad vead.”

Õigust räägid, Kerli!