Nimelt kirjutab uudisteagentuur AP, et Nobeli kirjandusauhinna potentsiaalsed võitjad võib jagada kolme kategooriasse: potentsiaalsed üllatajad, tunnustatud kirjanikud ning kihlveokontorite lemmikud. Oksaneni peab väljaanne kuuluvaks esimesse, ehk potentsiaalsete üllatajate gruppi.

Peale Oksanen peab väljaanne potentsiaalseteks üllatajateks veel ka Nigeeria kirjanikku Chimamanda Ngozi Adichie`t ja Antigua kirjanikku Jamaica Kincaidi. Kõik need nimed on siia gruppi ritta pannud Rootsi ajalehe Dagens Nyheter kriitik Maria Schottenius.

"Ma usun, et ta on sellise kaliibriga autor, kes võiks saada Nobeli kirjanduspreemia," ütles Schottenius YLE-le antud intervjuus.

Schottenius lisas, et ta on "peaaegu kindel", et Oksanen selle preemia varem või hiljem ka saab.

Soome on korra ajaloo jooksul Nobeli kirjanduspreemia tegelikult ka saanud: 1939. aastal sai selle kirjanik Frans Emil Sillanpää.

Nobeli kirjandusauhind on Nobeli auhind, mida antakse välja silmapaistvate saavutuste eest kirjanduses. Läbi aastate on selle laureaatideks olnud näiteks tuntud Doris Lessing, Gao Xingjian, Ernest Hemingway, Albert Camus, Winston Churchill, William Faulkner, Selma Lagerlöf ja veel teised paljud tuntud nimed.