"1980-ndad oli aeg, kui Nõukogude Liidus algas tõeline Eesti estraaditähtede buum. Järjepanu tõusid idabloki suurimateks levistaarideks Jaak Joala, Tõnis Mägi, Anne Veski, Gunnar Graps jt, sulatades oma aktsendi ning läänelike lavamaneeridega kuuendiku planeedi inimeste südameist," seisab sarja tutvustuses, mille on produtseerinud Ken Saan.

Sari, mis on suuresti inspireeritud Jaak Joala lahkumisest, andis avaosas sõna paljudele estraadi kuldaja võtmeisikutele. Oma kogemusi jagasid ka loomulikult staarid ise.

Meenutades oma estraadilennu algushetki, jagas Tõnis Mägi oma mõtteid tema ilmselt ühest legendaarseimast loost "sealpool" idapiiri: 1980nda aasta olümpiamängude tunnuslugu.

"See oli hitt number üks. Praegu, kui seda vaatan, siis tollal ei adunud ma hästi, et see on tegelikult kindla suunitlusega laul," sõnas Mägi. "Seal ei ole otseselt punased lipud, aga selles on solvetikku lipukandmist tugevalt sees."

"Samas on laul ise kui selline, ilma selle poliitilise varjundita, absoluutselt suurepärane," tunnistab ta.

Mägi teise suurima hiti "Peatage muusika" kohta rääkis ta järgmist:

"Tuhmanov (loo autor - toim.) leidis mu üles mingitmoodi ja see lugu oli kesktelevisioonis eetris vana-aasta õhtul. Kremli kellad olid ära käinud ja juba oli 1. jaanuar 1977. Paremat prime time'i ei ole võimalik välja mõelda." Saate reiting olla olnud 70%, mis on NLi mastaape arvestades kolossaalne. "Sealt läks see tee lahti, üleöö kuulsaks," nentis Mägi oma kuulsusetee algust.