Aet Maatee ja Sten Weidebaum Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusest süütasid Nasva klubis tänuürituse tule, klaveril võttis õige noodi üles XXVI Laulupeo kunstiline juht, dirigent Hirvo Surva ja kõlas "Koit".

Saare maavanem Kaido Kaasik tundis head meelt oma kõnes selle üle, et Saaremaa oli esindatud suvel toimunud laulu- ja tantsupeol uhkete ja toredate kultuurikollektiividega. Kaasiku tänusõnad kuulusid kultuurikollektiivide juhtidele, kes pühendunult ja sooja südamega oma tööd teevad, samuti kultuuritöötajatele, kes töötavad kultuuri- ja seltsimajades ja kultuuri au sees hoiavad ja edasi annavad.

Õnnitlusi ja puudutusi soojade kallistustega jagasid Saare maavanem Kaido Kaasik, Saare maavalitsuse kultuurinõunik Valve Heiberg, Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusest Aet Maatee ja dirigent Hirvo Surva.

Saare maavalitsus tänas kõiki tänutäheks Külliki Järvila poolt spetsiaalselt selleks ürituseks valmistatud graafilise lehega

Laulu- ja tantsupeo tänuüritused toimuvad kõikides Eesti maakondades. Enamuses maakondades on tänuüritused läbi viidud, Saare maakond oli selles ahelas eel- eelviimane, seega jääb veel kaks maakonda.