Arvan, et on vaja omandada keskharidus, mitte lahkuda koolist hetkega kui 17. eluaasta täis tiksub. Leian, et pole vaja muretseda, kui hinded pole just viied ning kõik ained ei kulge nii nagu klassikaaslasel. Iga inimene on erinev ning see, mis ühe jaoks on lihtne, on teise jaoks raske. Samas, ühe inimese jaoks on kerge see, millest teine ei saa mitte midagi aru. Kas see teine on selle pärast siis rumal? Ei, ta on omas valdkonnas parim. Ta oskab seda, mida tema osata tahab.

Kooli süsteemist ma aru ei saa ning seepärast leian, et ei tasuks neid hindeid väga hinge võtta. Õpetajad küll suruvad peale, et tuleb hästi õppida ning klassikaaslaste poolt tuleb norimisi, kui sa mõnes aines halvem oled, aga sellest ei tasu välja teha.

Mille eest me hindeid saame? Selle eest, et suudame seda pahna meelde jätta ja siis soravalt õpetajale esitada või paberile kanda. Selle järgi saad sa hinde ning ka selle kindluse, et sind tööandja tahab tulevikus oma ukse taha. Kui sa saad kolme, siis arvatakse, et ilmselgelt sind ei taheta ega vajata.

Äkki Sa lihtsalt polegi loodud niimoodi asju pähe tuupima ja professorit mängima. Sa oled loodud andekas ja juhtiv inimene, kes lihtsalt võtab kätte ja läheb teeb oma äri ning on 20. eluaastaks juba ehk miljonär. Samal ajal kui teised mõtlevad, kuidas omale veel ühte paberit juurde saada, et tulevane töö kindlustada.

Ma usun, et mitte kellegi jaoks ei ole (ja ei tohikski olla) hinded ja kool mingiks takistuseks, miks midagi saavutada ei või. Võib-olla mõnele erialale on ülikoolis lihtsalt raske sisse saada, kui su eksamitulemused ja tunnistus just parimad ei ole, aga üldiselt takistusi ei ole. Teid, kuidas jõuda oma eesmärgini ja unistuste tööni on miljoneid. Ei ole ainult üks tee. Õpetajad aga kordavad meile seda samu sõnu: "Käi koolis, saa häid hindeid ning sind ootab edukas elu koos suurepärase töö ja palgaga." Tõde on ju see, et mõni ei lähegi gümnaasiumi ning see-eest saab ikka hea töö ning teenib neljakordset Eesti keskmist palka. Mõni käib läbi kolm ülikooli ning on endiselt koristaja. Siinkohal ei taha ma solvata mite kedagi, vaid lihtsalt tõin palganäite.

Sinu elu on Sinu kätes ning kui Sa usud, et suudad, siis suudadki. Mitte keegi ega mitte miski ei ole sellel teel takistuseks. Ei hinded ega Su vanemad. Kool on lihtsalt süsteem, mis on loodud meie jaoks, et seda läbida ja seeläbi väidetavalt edu saavutada.

Ma arvan, et iga inimene on suuteline enamaks kui 20 aastaarvu pähe õppimiseks ja valemite kasutamiseks.