Tänavuse konkursi tulemusel on Tulevikutalendi tiitli ning sellega kaasneva 600-eurose peastipendiumi või 450-eurose finalisti stipendiumi pälvinud kokku 100 Eesti koolide 5.-12. klasside õpilast. Stipendiumi pälvisid noored Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Kundast, Narvast, Pärnust, Simunast, Tallinnast, Tartust ja Tõrvast.

Žürii tööd juhtinud akadeemik Ene Ergma sõnul iseloomustas kõiki kandideerijaid nende tahtmine ja võimekus sedavõrd palju hobide ja huvialadega tegeleda.

“Olümpiaadidel, luule- ja spordivõistlustel osalemise ning kõige muuga tegelemise kõrval on kõik need tulevased tähed ka suurepärase õppeedukusega,” kommenteeris Ergma. “Siin väärivad lisaks õpilastele tunnustust kindlasti ka kõik meie tublid õpetajad ja laste vanemad ja pered.”

Žürii valis stipendiaadid välja viies kategoorias – humanitaarteadused; muusika, kunst ja kultuur; teadus; sport ja tervis ning ühiskondlikud tegevused. Tiitli pälvisid kooliõpilased kõikjalt Eestist, nii suurematest keskustest kui väiksematest koolidest.

Tänavused Tulevikutalendid selgusid sarnaselt varasemale viies kategoorias – humanitaarteadused; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis; teadus ning ühiskondlikud tegevused. Nelja aastaga on Tulevikutalendi stipendiumi pälvinud juba 100 Eesti koolinoort.

Humanitaarteaduste alal žürii stipendiumi vääriliseks Mari-Liis Korkuse (Jõhvi Gümnaasium), Nele Karolin Lindlo (Kunda Ühisgümnaasium), Kristel Lusiku (Pärnu Hansagümnaasium), Aleksandra Matvejeva (Kohtla-Järve Järve Vene Gümnaasium) ning Jonete Visnapuu (Simuna Kool). Žüriis juhtis humanitaarvaldkonna alast tööd kirjanik Jan Kaus.

Kunsti, muusika ja kultuuri kategooria finalistid on Angelika Anette Antsmäe (Gustav Adolfi Gümnaasium ja G.Otsa nimeline Tallinna Muusikakool), Arko Narits (Tallinna Muusikakeskkool), Priit Peterson (H.Elleri nimeline Tartu muusikakool), Ellinor Piirimäe (Miina Härma Gümnaasium) ning Patrik Sebastian Unt (Rapla Ühisgümnaasium). Žüriisse kuulus valdkonna eksperdina muusikapedagoog ja helilooja Märt Hunt.

Spordi ja tervise valdkonnas pälvisid žürii tunnustuse Marie-Anett Kaasik (Tartu Kesklinna Kool), Karoliine Loit (Tallinna Arte Gümnaasium), Marija Tsvetkova (Narva Kesklinna Gümnaasium), Karl Martin Volver (Tõrva Gümnaasium) ning Kregor Zirk (Tartu Kivilinna Kool). Žüriis oli spordi valdkonna eestkõneleja Anna Levandi.

Teaduse kategoorias pääsesid finalistide sekka Maria Bograya (Kohtla-Järve Kesklinna Põhikool), Andreas Eskor (Tartu Kivilinna Gümnaasium), Joonas Jürgen Kisel (Vanalinna Hariduskolleegium), Alex Savolainen (Tartu Kivilinna Gümnaasium) ning Mare Vahtre (Tõrva Gümnaasium). Žüriis aitas parimaid selgitada AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur.

Ühiskondlike tegevuste vallas on tänavused Tulevikutalendid Omari Loid (Hugo Treffneri Gümnaasium), Mihhail Mogutov (Narva Vanalinna Riigikool), Valentina Moskaljova (Narva Vanalinna Riigikool), Helen Maria Raadik (Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium) ning Jaagup Tuisk (Gustav Adolfi Gümnaasium). Žüriis hindas antud valdkonna avaldusi Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige ning Kadrioru Saksa Gümnaasiumi ühiskonnaõpetuse õpetaja Mihkel Kõrbe.

Neljandat aastat toimunud Tulevikutalendi konkursi stipendiumifond oli kokku 12 000 eurot.

Tulevikutalendi stipendiumide kätteandmise pidulik auhinnagala koos võitjate väljakuulutamisega on TV3 eetris laupäeval, 15. novembril kell 18.