Ilves kirjutab oma blogis, et kolis oma korterisse kevadel. Internetis elektrilepingu sõlminud noormees väidab oma blogipostituses, et ei saanud kuni suvepuhkuseni ühtegi arvet ega isegi mõelnud nende peale. Suveks Brüsselist lahkunud Ilves naasis sügisel, mil püüdis elektripakkujaga nende veebilehe kaudu ühendust võtta, kuid ei saanud kummalisel põhjusel kirja saadetud - tagasisidevorm ei tunnistanud tema korteri aadressi. Noormees tunnistab, et oleks pidanud firmasse lihtsalt helistama, kuid ei teinud seda.

"Eelmisel nädalal siis olid tagajärjed käes," nendib ta oma blogis ning jätkab päeviku vormis, kuidas tema elektrisaaga on alates 5. novembri hommikust, mil elekter välja lülitati, kulgenud.

Interneti kadumisest elektri väljalülitamist märganud Ilves helistas koheselt elektrifirmasse, saades teada, et temaga püüti kahel korral ühendust saada: e-posti ja telefoni teel. Kiri oli paraku läinud rämpsposti ning jäänud kahe silma vahele, kõnest polnud Ilvese sõnul märkigi.

Paari päeva jooksul pimedas istunud Ilvesele lubatakse elektri taastamist võimalikult ruttu: kord mõne päeva jooksul, kord järgmise nädala alguseks.

Kaks päeva elektrita, lendab Ilves Eesisse, kuid jätkab asjaajamist telefoni teel, kuigi tulutult.

Esmaspäeva, 10. novembri hommikul saabub Ilves tagasi Brüsselisse, klõpsutab lülitit, ent ei tuhkagi - elektrit pole ikka veel tagasi sisse lülitatud. Järgnevad taas tulutud kõned elektrifirmasse, kuid seekord muudab mees taktikat ning helistab saksakeelsele abiliinile.

Veel täna hommikul polnud elektrit tagasi sisse lülitatud ning valgust lubatakse esmaspäevaks.

"Siiani on mu igapäevaelu olnud väga häiritud," kirjutab Ilves. "Õnneks on Brüsselis veel võrdlemisi soe (8-12 kraadi), seega pole mu elektriküttega korter veel jääs ning kahe teki all saab öösel magada küll. Siiski, tahaksin kasutada oma pesumasinat ja pesu pesta, arvutit laadida ja hommikul kohvi teha."

Ta tunnistab siiski, et elektrifirma töötajad on temaga olnud väga sõbralikud ja vastutulelikud, kuigi kahjuks pole keegi neist suutnud ta probleemi lahendada.

Vaata Luukas Ilvese elektripäevikut SIIT.