Välimuse järgi neid ka kuidagi nii nooreks pidada ei oska. Värvitud ja riietatud on teismelised tüdrukud kõik ühtemoodi. Ja isegi sellega olen kokku puutunud, et tüdruk ütlebki, et tuli peole süütust kaotama. Kas sellisest vahekorrast rasestumine ongi üldse poisi süü ja kas ta peab selle eest karistust kandma? Jan, 19.

Dr. Noormann: Selles loos on kaks tahku. Esimene on loomulikult seotud arusaamadega kõlblusest. Ebamoraalset või kõlblusetut käitumist ei saa tänapäeval sugugi siduda vaid meeste ja poiste käitumisega. Kunagi olid selgelt eristuvad meestele ja naistele esitatavad kõlblusnormid. Tüdrukud ehk ei teagi, millise kõlbluserikkumisena käsitleti veel veidi rohkem kui sajand tagasi naiste valikut pidudel, ja kui kutsuti tantsima meest, kellega teda polnud eelnevalt tutvustatud, pälvis see lausa ühiskondlikku hukkamõistu kui prostitutsioon. Praegu ei tee vist enam keegi sellest probleemi, kui kutsud diskol tantsima poisi, kelle nimegi pole küsinud.
Mulle saadetud kirju lugedes tikub süvenema teadmine, et nüüd on sama juhtumas seksuaalvahekorraga - paljud noored nimetavad oma seksuaalelu alguseks pidude "kähkukat". Ning ega tüdrukud ju mingit silti oma vanuse kohta ka rinnas ei kanna, mis välistaks karistatava pedofiilia, kuigi tüdruku enda provotseeritud vahekorras. Siin ei saagi muud kui vaid moraliseerida - selline kiirseks juhusliku partnerina viib sageli soovimatute tagajärgedeni - tüdrukule karistuseks mõtlematuse eest soovimatu rasedus või isegi emadus ja poisile vastutus soovimatult tekkinud peresuhete eest või isegi pedofiiliasüüdistus.

Siit tuleneb ka vastus sinu küsimuse teisele poolele. Olgu seksuaalvahekord planeeritud või planeerimata, kas tuttava või lausa võõra tüdrukuga, on tüdruku rasestumine ja kõik järgnev juriidiliselt siduv bioloogiliselt talle kuuluva lapse eest hoolitsemise kohustusega. Karistus see ei ole enne, kui seda ei täideta ja kohus on sunnitud sekkuma.

Ja neid kahte teemat kokku viies saab üldistada, et kui kunagi varem vältisid just tüdrukud juhuslikku vahekorda soovimatu raseduse hirmus, siis nüüd peaksid noormehed seda vältima soovimatu isaduse hirmus.

Jaga
Kommentaarid