Persbrandti on nimetatud tema elustiili ja kuulsuse tõttu “Rootsi James Bondiks” ja “Skandinaavia kino pahaks poisiks” - paistab, et ta tegeles oma filmide reklaamimise asemel hoopis nende hüüdnimede kinnistamisega.

PÖFF saatis sellekohase teate ka, kirjutades, et mured mehega algasid juba eile: "Pimedate Ööde Filmifestivali raames Eestis viibiv maailmakuulus Rootsi filminäitleja Mikael Persbrandt pole osalenud eile temaga väljakuulutatud filmiseansil ega tänasel pressikohtumistel. Näitleja keeldub oma hotellitoast väljumast. PÖFF palub vabandust filmi “Päästmine” kinopublikult, kes soovis näitlejaga kohtuda.

“Paraku ei saa festival garanteerida Mikael Persbrandti osalemist ka tänaõhtusel “Keegi, keda sa armastad” linastusel, mis algselt külalisega seansina välja kuulutati. Samuti keeldus Persbrandt osalemast tänalõunasel pressikohtumisel ajakirjanikega,” tõdes festivali direktor Tiina Lokk. Film “Keegi, keda sa armastad” linastub Solarises täna kell 19.30.

Õnneks olid tänasele kohtumisele tulnud juttu vestma ka Iraagi filmirežissöör Mohamed Al-Daradji ning Belgia filmirežissöör Gust van den Berghe – seega tõelised filmihuvilised ei pidanud päris pika ninaga jääma ning nende meestega said juttu vesta Mikaeli ilmumata jäämisest hoolimata.