Chris Norman põlvneb artistide perekonnast. Juba tema vanavanemad olid muusikud, kes tuuritasid oma kontsertidega mööda Inglismaad.

12-aastaselt kohtas ta koolis Alan Silsonit ja Terry Uttleyd, kes olid ansambel Smokie tulevased liikmed. Teismelistena kohtusid Chris ja Alan väga sageli ja veetsid enamuse oma vabast ajast õppides uusi lugusid kitarril. Neil õnnestus ka veenda Terryt koos oma trummarist sõbra Ron Kellyga oma grupiga ühinema.

1973, kui Ron Kelly lahkus grupist ja Pete Spencer võttis üle trummide mängimise, oli tulevane Smokie täiskoosseis sündinud. 1974 sündis Smokiel esimene hittsingel " If you think you know how to love me". Sellele järgnesid rida teisi superhitte, nende seas "Living next door to Alice", "I'll meet you at midnight", "Lay back in the arms of someone", lisaks veel väga edukas duett Suzi Quatroga "Stumblin' in".

1981. aastaks oli Smokie saavutanud ülemaailmse kuulsuse ja edu. 1982 otsustas Chris pühenduda rohkem muusika kirjutamisele ja stuudiotööle, tehes koostööd teiste artistidega, sealhulgas Agneta Faltskog ABBA-st, Heavy Metal Kids, Cynthia Lennon jne.

Chrisi soolokarjäär sai tuule tiibadesse 1986 lauluga "Midnight lady", mis oli metsik hitt üle Euroopa, hoides Saksamaa edetabelites esimest kohta suisa kuus nädalat. 1994 moodustas Chris uue bändi ja läks üle kuue aasta taas tuurile. 2004 tõusis Chrisi singel "Amazing" singlimüügi tabelis esikümnesse, samal aastal omistati talle Saksamaa aasta parima meeshääle tiitel. 2013 ilmus Chrisi viimane album "There and back", samuti jätkab ta intensiivselt üle maailma tuuritamist.

Chris Normani kontserdid toimuvad:

6.08.2015 Keila Lauluväljak

8.08.2015 Kuressaare Lossihoov