Suurima muusikalise uuendusena tuuakse sel korral lavale sümfooniaorkester, mis saadab kõikide artistide showsid. Orkestraalsed erilahendused luuakse igale etteastele eraldi. Seni katsetamata keeruline lahendus põimib live-telesaates kokku sümfooniaorkestri pop-, rock- ja folkmuusikaga. Show jooksul auhinnatakse teiste seas aasta parim naisartist, meesartist, ansambel, laul ja album.

Nagu ka eelnevatel aastatel on EMA 2015 show üllatusterohke artistide paraad ning suurejooneline Eesti muusikatööstuse tähtsaimate auhindade kättejagamistseremoonia.

Eelmisel korral olid EMA suurimad võitjad Kõrsikud, Facelift Deer ja Leslie Da Bass, kes kõik viisid koju kaks trofeed. Hinnatuima, Aasta Albumi tiitli võitis Lenna plaadi “Teine” eest. EMA 2014 galakontserdil astusid üles Birgit Õigemeel ja Vallatud Vestid, Facelift Deer, Kerli, Kõrsikud, HU?, Lenna, Metsakutsu ja Grete Paia, Winny Puhh, Karl-Erik Taukar, Anne Veski.

Eesti Muusikaauhindade nominendid ja võitjad valib välja professionaalne üle 100-liikmeline žürii. Oma hinnangu andmisel ei võta žürii arvesse albumite müüginumbreid ega laulude raadioedu.

Eesti Fonogrammitootjate Ühingu korraldatava Eesti Muusikaauhinnad 2015 ürituse käivitab Jägermeister, toetajateks on Elektrum Eesti ja Eesti Autorite Ühing.

Eesti Muusikaauhinnad 2015 piletid on müügil Piletilevis ja Ticketpros.