Lugu siseneb igal aastal siiani Billboardi 100 enimmüüva jõululoo edetabelisse ning on viimase kümne aasta jooksul vaid allalaadimiste pealt (2,8 miljonit korda) Carey’le 50 miljonit teeninud, tehes sellest ka tema kõigi aegade edukaima digitaalse hiti. Siin on 8 fakti selle popklassikasse kuldsete tähtedega kirjutatud loo kohta, mis üldiselt teada ei ole ning mis paljastavad muusikatööstuse kohati vägagi proosalise palge.

1. Carey’l polnud tahtmist tol aastal üldse jõulualbumit välja anda.

Tol ajal peeti jõulualbumeid üllitavaid artiste oma aja ära elanuteks ning 24-aastane edu laineharjal seilav Carey ei pidanud ennast selliseks teps mitte. Et aga jõulualbumid tähendavad ühtlasi kõva raha, veenis lauljatari toonane mänedžer ja abikaasa Tommy Mottola ta ümber. Arvata võib, et Carey ei kahetse.

2. Lugu valmis kõigest 15 minutiga.

Kui loo kaasautor Walter Afanasieff ja Carey 1994. aasta suvel kokku said, et lugu valmis meisterdada, kulus neil põhiliste akordide, loo struktuuri ja meloodia paikapanekuks vaid veerand tundi. “See pole mingi “Luikede järv” - loo populaarsuse võtmeks ongi lihtsus,” tunnistab Afanasieff.

3. Videos astub üles Carey abikaasa Tommy Mottola.

Tegu on romantilise looga ning Carey tegeliku elu romantiline keskpunkt teeb loo videos ka etteaste - jõuluvanana!

4. Looga pole seotud ühtegi instrumentalisti.

Kuigi tundub, nagu mängiks lugu terve orkester, on tegu arvutiga loodud muusikapalaga. Ainus live-esitus on vokalistidelt.

5. Carey tegi stuudiosse jõulumaa

Hitt lauldi sisse augusti lõpus ehk jõuludest veel küllaltki kaugel. Et end meeleollu viia, tõi at stuudiosse uused ja jõulutuled ning juttu tehti ka kunstlumest, mis jäi siiski ära.

6. Tegu on ühe kõigi aegade edukama allatõmmatava telefonihelinaga.

7. Kitsed annavad seda lugu kuuldes rohkem piima.

2010. aastal tegi üks briti farmer avastuse, et tema kitsed annavad Carey hittloo kuulamise peale rohkem piima. Võrdluseks ketras mõnda aega kitsedele ka “The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)”, mis aga kitsede piimakraanid sootuks kuivale tõmbas.

Allikas: New York Post