Kontserti täiendava valguslahenduse autoriks on Otto Mättas, kelle sõnul on loodav valgusmäng inspireeritud Sireenist ning jõulutundest. „Need kaks „nähtust“, Sireen ja jõulud, täiendavad üksteist suurepäraselt ning seda nii muusikaliselt kui visuaalselt. Omalt poolt teen kõik, et kuulajale oleks kontsert ka vaatemängu poolest nauditav. Seda, kui müstiliseks Toomkirik tol õhtul muutub, tuleb igaühel ise vaatama tulla – seda on raske sõnadega edasi anda,“ ütles Mättas.

Kammernaiskoori dirigentide Tiiu Sinipalu ja Ülle Tuisu sõnul on see Sireenil tänavu ainus jõulukontsert ning esitamisele tuleb muusikat nii Eesti kui välismaa heliloojatelt. „Meie jõulukontserdi kava iseloomustab mitmekesisus. Oleme oma repertuaari valinud talviselt kargeid teoseid näiteks mitmetelt uuematelt, kuid ka vanematelt kohalikelt ja välismaistelt heliloojatelt. Kavas on loomingut Pärt Uusbergilt, Veljo Tormiselt, Mozartilt, Chesnokovilt ja mitmetelt teistelt. Samuti on oodata ka üllatusesinejaid. Kontserdi eesmärk on süstida inimestesse mõnusat jõuluärevust ja hingesärinat,“ kommenteeris Sinipalu.

Kontert „Härmavalge“ toimub 19. detsembril algusega kell 19.00 Tallinna Toomkirikus. Pileteid saab osta enne kontserti kohapeal hinnaga 5 eurot.

Kammernaiskoor Sireen on uus koor Eesti muusikamaastikul, mis loodi 2011. aasta lõpus kahe noore dirigendi Tiiu Sinipalu ja Ülle Tuisu poolt. Lühikese tegutsemisaja jooksul on koor andnud mitmeid kontserte üle Eesti ning saavutanud teise koha rahvusvahelisel koorikonkursil Tallinn 2013 naiskooride kategoorias. Koor väärtustab koostööd noorte Eesti heliloojatega, esitades uudisloomingut Pärt Uusbergilt, Maria Kõrvitsalt jt.