Esimene laps, kellega nüüdseks 67-aastane Collinsil oli seksuaalne kontakt, oli kõigest 10-aastane. Näitleja ise oli siis 25. "1973. aastal oli kaks juhtumit, kus ma paljastasin ennast sellele noorele naisele (sic!). Mitu kuud hiljem tuli ta mulle ja mu naisele jälle külla. Mu naine läks magama ning me jäime kahekesi telerit vaatama. Liigutasin ta käe enda peale, mille tulemusel katsus ta mind sündsusetult. Kumbki meist ei liigutanud. Teadsin sel hetkel, et miski on läindu kohutavalt valesti ja ma ei saa seda tegu kunagi tagasi võtta. Umbes 45 vaikusesekundi pärast panin ta käe tagasi. Istusime veel vaikides paar minutit, sest ma ei teadnud, mida teha või öelda. Siis tõusin püsti ja lahkusin. Pärast seda pole mul temaga mitte mingisugust ebasündsat kontakti olnud. See oli ainus füüsiline seksuaalne kontakt, mis mul üldse ühegi alaealisega olnud on," pihtis Collins, põhjendades oma tegu halva impulsikontrolli, tähelepanuvajaduse, 25-aastase mehe ülbuse ja kehva tagajärgedele mõtlemise oskusega. 

Aastatel 1982 ja 1994 paljastas ta end kaks korda tuttavatele 13- ja 14-aastastele tüdrukutele, kuid nähes nende hirmunud nägusid, kattis end kiiruga kinni.

Collins kinnitab, et pärast 1994. aastat pole ta sündsusetult käitunud - kahe aasta pärast asus ta mängima pereisa sarjas "Seitsmes taevas". "Mul on väga kahju, et minu teod on valmistanud sarja vaatajatele pettumuse. Sooviksin, et sarja vaadates teataks, et selles mängimise hetkeks oli selline tegevus minust välja juuritud."

Mees rääkis pisarsilmil, et käib siiani psühholoogi juures ning kavatseb seal käima jäädagi, austusest nende tüdrukute vastu, kes tänaseks on kõik täiskasvanud naised. 

Üllatusena tegi Collins intervjuus avalduse, et langes ka ise lapsena seksuaalse väärkohtlemise ohvriks. "Mu elus oli üks vanem naisterahvas, kes paljastas end mulle korduvalt, kui olin 10-15aastane. Arvan, et see võis mõjutada minu arusaama sellisest tegevusest. Arvasin, et see polegi nii kohutav, sest seda tegi inimene, keda ma usaldasin. Tal oli mu üle võim, mis oli väga tugev. See oli minu jaoks mingis väärastunud mõttes ka heakskiit."

Collinsi laste pilastamise skandaal lahvatas oktoobris, mil meediasse lekitati helisalvestis Collinsi teraapiasessioonist, kus ta tunnistab, et pilastas kolme tüdrukut. Pärast uudise avalikukstulemist ütlesid paljud koostööpartnerid Collinsi projektidest ära.