Võimud võtavad kroonitud pea vastu esitatud süüdistusi väga tõsiselt, eriti võttes arvesse fakti, et printsi lähedane sõber, multimiljonär Jeffrey Epstein, mõisteti 2008. aastal seksuaalkurjategijana süüdi.

Prints Andrew väidetavad kuritööd leidsid naise kinnitusel aset Londonis, New Yorgis ja Neitsisaartel ning sündmuste kirjeldused on õõvastavad: korduvad ja korduvad alaealisi tüdrukuid kaasavad orgiad. Oma nime mitte avalikustada soovinud naisterahvas olevat olnud tollal 15-aastane.

Andrew eitas naisega magamist. Prints Andrew'd on süüdistatud kohtudokumentides, USA-s, seksuaalses ärakasutamises. Nüüdseks on avaldatud ka süüdistaja nimi. Virginia Roberts on see naine, kes vahendati printsini tolle sõbra Jeffrey Epsteini poolt.

Buckinghami palee siiski väidab, et kõik süüdistused on kategooriliselt valed. Päev pärast meediaskandaali lahvatamist, sõnas Buckinghami palee kõneisik: "On ühemõtteliselt välistatud, et York'i hertsogil oli igasugune seksuaalne kontakt või suhe Virginia Robertsiga. Süüdistused on valed ja ilma igasuguse aluseta."

Lisaks mehe süüdistamisele endaga magamises, on Virginia juristid esitanud kohtule paberid, milles justkui Prints Andrew nõuaks kohtuvälist lahendit või leebemat kokkulepet oma sõbrale Jeffrey Epsteinile.

Selleks, et printsi mainet vähegi taastada, korraldati talle intervjuu Alan Dershowitziga, kes on Harvardi Ülikooli õigusteaduste professor ja kriminaalkaitse advokaat, kes esindas Epsteini. Dershowitz on isegi pälvinud Virginialt süüdistusi sobimatute seksuaalsuhete eest.
Dershowitz ütles BBC-le antud intervjuus: "Mu ainus tunne on see, et kui ta juba minu kohta valetas, mida ta tegi, ei peaks teda uskuma ka kedagi teist süüdistades. Me teame, et ta on valetanud ka teiste avaliku elu tegelaste kohta, sealhulgas endise peaministri kohta. Seetõttu arvan, et kõik tema süüdistused Andrew suunas on samuti valed."