Seejärel arendas Mihkel Raud näidendit edasi ja see jõudis esmalt lavale Ameerikas, juba pealkirja "American Monkey" nime all. TV3 ekraanil oli võimalik detsembrikuus näha kirgi kütnud telelavastust "Viimne voor". Oli vihaseid vastaseid ja kirglikke pooldajaid.

Nüüd esietendub "Viimne voor" uuesti teatrilaval, kus ongi näidendi ja algidee õige koht. Eriliseks teeb lavastuse see, et lavastaja Ingomar Vihmari idee kohaselt on nüüdses lavastuses kohtunikke ja sedasi "iseendid" mängimas päris meelelahutustegelased, päris staarid - Liis Lemsalu, Mart Sander, Mihkel Raud. Noore talendihakatise rolli mängib Viljandi Kultuuriakadeemia taustaga näitleja Rauno Polman. "Viimne voor" on lavastus sellest, kuidas meelelahutusmaailma formaat võtab võimust oma staaride üle.

Lavastus algab lähtekohast, et iga staarisaate žüriisse kuuluvad üks intelligent, üks kaunitar ja üks lahtise suuvärgiga tüüp, kelle ülesandeks on kandidaate peedistada. Selline on lihtsalt formaat, ei midagi isiklikku. Mis saab aga siis, kui üks mitte väga paljulubav poiss keeldub stuudiost lahkumast ning haarab ohjad enda kätte? Siis muutub kõik juba formaadiväliseks ja vägagi isiklikuks.

Etendused toimuvad jaanuaris Tartu Uues Teatris ja märtsis Tallinnas Vaba Lava saalis.