Samal ajal kui "Mandariinide" kolmik Kuldgloobustel käis, ajas Nüganen oma tegemisi, kuid elas oma kamraadidele Ivo Feltile, Lembit Ulfsakile ja Zaza Urušadzele kaugel maal mõttes kaasa. "Vaatasin suure huviga pressikonverentsi, mis oli päev või kaks enne, kus siis tutvustati kõiki filme ja viis režissööri oli kohal. Vaatasin seda otseülekannet päris suure huviga, et kuidas üks või teine režissöör oma filmi tutvustab ja kuidas käitub. Kes räägib rohkem, kes räägib vähem," muljetas Nüganen.

Kõik neli äsja veebiülekandes välja kuulutatud Oscari-nominenti - "Metsikud lood” (Argentiina), "Timbuktu" (Mauritaania)
"Ida" (Poola) ja "Leviaatan" (Venemaa) - on tema meelest head tükid.

"Loomulikult, head on need neli filmi ju kõik, see on selge. “Mandariinid” on ka hea film," lisab ta rahulolevalt.

"See ei olegi küsimus. Küsimus on see, et pääseda juba viie nominatsiooni hulka on juba sisuliselt pääs, ei leia nüüd õiget sõnagi… Sel päeval, kui auhind kätte antakse, siis on see ju pildil! Vot, see ongi õige sõna - pääs pildile!" sõnas Nüganen.

"Kõiki viit filmi tutvustatakse, kõik on kohal. Pääsed pildile ja sind teadvustatakse. Ma usun, et mingitel inimestel tekib (viie nominendi vastu - toim.) rohkem huvi kui nende vastu, mis pole nende viie hulgas. Selles mõttes, ma arvan, on see juba väga suur võit! Loomulikult on ka see viisik subjektiivne. Kindlasti on veel häid filme, mis ei ole selle viie hulka sattunud. See on ikka niimoodi... Ikkagi tore! Minu arust on see väga tore!" rõõmustab ta.

Kas "Mandariinid" võiksid Nüganeni meelest ka tõesti kuldmehikese kodumaale tuua? "Ei, ma ei oska niimoodi öelda. Ma ei tea täpselt neid tagamaid, aga nagu ma aru saan, siis Kuldgloobus on kriitikute auhind ja Oscar on filmiakadeemia oma. Filmiakadeemia liikmete hulka kuuluvad filmitegijad ja see pilt on väga kirju: seal on nii režissöörid kui ka produtsendid ja igat masti eri liikmeid. Selles mõttes võib see arvamus olla erinev. On ju ka olnud juhtumeid, kus nii Kuldgloobus kui ka Oscar on sama, aga on olnud ka erinev," ei julge ta liialt spekuleerida (või ei taha ära sõnuda?). Võit aga polevatki üldse oluline. "On lihtsalt väga hea ja tore, et ka Eesti film on sinna pääsenud."

"Ühele meeldib üks, teisele teine. Ma pole kõiki filme näinud, aga “Force Majeure’il” on minu meelest väga hea idee, “Ida” on visuaalselt väga mõjuv film. “Mandariinid” on inimlik, lihtne ja kõigile mõistetav film. Igal filmil on omad tugevad küljed. Rahulikult. Peaasi, et pääses!”

Kui Kuldgloobuste galalt jäi Nüganen kõrvale, siis 22. veebruaril võtaks ta Hollywoodi-teekonna ette küll. "Võibolla on see noorema põlvkonna mõtlemine, aga kui ma alguses kahtlesin, siis tütar veenis mind ümber, öeldes, et see võib olla mu elu ainus võimalus. Ja tõenäoliselt see nii on. Kui see võimalus peaks avanema, siis ma tahaksin korra elus seda oma silmaga näha küll," sõnas Nügagnen lõpetuseks.