1. Airi Vipulkumar Kansar ja Vipulkumar Kansar

2010. aastal sai otsa lauljatar Airi Ojamets kümme aastat kestnud kooselu Indrek Hinnoga, kellega pärast niigi valusat suhte lõppemist ka kohtupinki nühkida tuli. Kaks aastat hiljem, 2012. aasta lõpus oli kahe erineva mehega saadud 16- ja 11- aastase poja ema elus aga juba taas päike pilve tagant välja tulnud. India vaimseid õpetusi uurima asunud toona 35-aastane lauljatar leidis endale teisest maailma otsast endast mõned aastad noorema hindust mehe, kellega elab tänaseni harmooniliselt koos, aga juba Tallinnas ning ka ühise lapse vanematena.

Kuidas see kõik võimalik oli? Loomulikult interneti abiga!

"Ma märkasin, et ta oli seotud guruga. Saatsin talle sõbrakutse ning me hakkasime seal lehel suhtlema. Hakkasime ka pidama internetikõnesid ning tegime videotšätte. Peagi otsustasime abielluda ning hakkasime selleks valmistuma," rääkis Airi hindust mees Vipul, kuidas tutvumine käis.

Et abiellumisotsus netitutvuse põhjal võib üldse kujuneda, on paljudele ilmselt imestuseks, ent nagu Airi on öelnud, siis eelkõige erutab teda oma abikaasa juures tema mõistus. Pealegi polnud Vipulil enne Airiga kohtumist kogemusi ühegi naisega.

2. Üllar ja Ester Jörberg

Eesti üks kaljukindlamalt seisvaid abielupaare meelelahutuses on kahtlemata täna juba 73-aastane Üllar Jörberg ja tema teine abikaasa Ester. Pulmad peeti 10. augustil 1978. Tänaseni Tartus Ihastes õndsalt koos elavad Jörbergid teavad, et hea suhe ei pruugi alata suure paugu või hingematva armumisega, sest nende sügaval nõukaajal alanud lugu oli pragmaatiline ja kiretu nagu kartulivõtt. Vähemalt Estri jaoks, kes paljastas telesaates "Kolmedok", et abiellus Üllariga, kuna tal hakkas tast lihtsalt kahju.

“Ta küsis: "Kas nüüd abiellud minuga?" Mul oli tast kahju ja ütlesin jah, ega saanud oma sõnu tagasi ka võtta. Ta tuli alati mind passima ja püüdis koju saata. Ma ei lubanud, aga siis ta käis must lihtsalt veidi tagapool ja ikka saatis. Ta avaldas mulle 8 aasta jooksul muljet oma siiruse ja järjekindlusega, nagu siga rukkis, kuigi ma ütlesin talle mitu korda, et jäta järgi. Talle oli see abiellumine nii oluline, aga minul polnud sellest sooja ega külma. Ma pole kunagi suuri unistusi tunnistanud. Elu on läinud teistmoodi ja tagantjärele olen rahul, mul närvid puhkavad, ma ei muretse üldse, saan tema peale küllalt kindel olla,” meenutas Ester mitmekümne aasta tagust proosalist armulugu.

3. Liina ja Mihkel Raud

Sotsiaaldemokraatidest abielupaari Liina ja Mihkel Raua armuromaan oli kahe eest suur kõmu-uudis: hiljuti abiellunud keskealine Mihkel Raud ning paar verinoorukese juuksuri ning telenäitlejannaga, kes talle paremal juhul tütreks passiks. Nüüdseks on 46- aastane Mihkel ja 26-aastane Liina juba peagi kaheaastaseks saava tütre Mirjami vanemad ning näivad väga õnneliku ja üksmeelse paarina. Kuidas see aga ikkagi juhtus, et nad üldse teineteisele silma jäid? Tuleb välja, et kogu Eesti silme ees ning otse eetris.

Liian Raud tunnistas Eesti Päevalehe nädalavahetuselehele LP, et armus oma tulevasse kaasasse keset "Kolmeraudses" Mihklile antud intervjuud, telestuudio punasel diivanil. Katkend LP'st: "Enne seda hetke ei olnud meie vahel midagi, kõik juhtus just seal, punasel diivanil," kinnitab Liina naerdes. Saate meeskonnaliikmed on öelnud, et Mihkli ja Liina kehakeel ja nendevaheline keemia olid sedavõrd selged, et üksteisele otsa vaadates küsiti suuril silmil: "Mis praegu toimub?"

4. Siiri ja Andres Sõnajalg, Viivi ja Oleg Sõnajalg

Kaksikutest abielupaarid Siir ja Andres ning Viivi ja Oleg Sõnajalg kuuluvad omavahel sama kokku kui Aadam ja Eeva. Tutvumislugu on neil siiski pisut erinev, ent jumalikku valgust ja ilmselt ka suunamist oli selles küllaga. Kuigi ei maksa unustada ka heade sõprade rolli kogu loos. Sõnajald tegutsevad juba koos üle 20 aasta ning oleks justkui algusest peale teineteisega puusaluudest ühendatud, ent ometi pole see alati nii olnud. Kaks aastat tagasi meenutasid Siiri ja Andres R2 saates "Siin me oleme" oma ammust tutvusmislugu. 

"See on nii põnev ja pikk lugu, aga kui lühidalt püüan rääkida, siis oli nii, et üks tuttav, kes mind enne näinud oli, mainis Andresele, et seal Saaremaal on ühed kaksikud - peaksite nendega tuttavaks saama! Nii nad tulidki oma gospelgrupiga Saaremaale esinema ja ka meie esinesime seal oma kitarridega kahekesi. Enne seda, kui koos musitseerisime, kohtusime aga ühes restoranis. Olime just lõpetamas gümnaasiumit ja see meie ühine tuttav tutvustas meid omavahel. See oli armumine esimesest silmapilgust," meenutas Siiri ning kinnitas, et tunne oli kahtlemata vastastikune. "Alguses me ei näidanud seda välja, aga siis tuli suvi peale ja poisid kutsusid külla. Olime just kooli lõpu puhul sõitmas Musta mere äärde. Ütlesid, et saame siis seal kokku! Plaan paigas, kuupäev ja kellaaeg ka: 29. juuli kell 9 fontäänide ääres Sotšis. Aga kas siis hommik või õhtu?" jäi Siirile-Viivile selgusetuks. Ka Andres ja Oleg hakanud põdema, et kellaaja osas see väike täpsustus tegemata jäi, kuid nagu imeväel olid Siiri ja Viivi 10 minutit pärast 9 õhtul kokkulepitud kohas. "Mõtlesime, et kuidas nad selles rahvamassis üles leiame, aga järsku ilmusid need kaks heledat olendit ja rahvas lausa vajus nende ees kahte lehte!" kirjeldas Andres mooseslikku momenti populaarses rannakuurortis. Edasi mindi väikese grupi sõpradega poiste vanemate suvilasse pidutsema ning edasine on juba ajalugu. Kes kellega paari heidab, ei olevat aga kunagi küsimuseks tulnud: paarid tekkisid iseenesest, sest Siiri sõnul on nii tal Andresega kui õel Olegiga iseloomude teineteist täiendavus 100%.

5. Evelin ja Toomas Hendrik Ilves

"Evelin Ilves on kirjeldanud kohtumist Toomas Hendrik Ilvesega kui äärmiselt rahulikku ja kaunist protsessi. Tegelikkuses ei olnud nende armastuslugu aga kaugeltki nii muinasjutuline. Kummaline on lugeda Evelin Ilvese esileedina antud intervjuusid, kus ta räägib Toomas Hendrik Ilvesest nende tutvumise algusaegadel ilma igasuguse häbitundeta," kirjutab autor Katrin Lust oma 2013. aasta suvel ilmunud skandaalses Evelin Ilvese elulooraamatus "Tervist, proua president!".

Kuigi tänaseks on presidendipaari kunagine kirglik suhe pealtnäha lahtunud, päädides eelmisel suvel lahvatanud skandaaliga purjus Evelini avalikust üleaisalöömisest juhusliku playboy'ga, on Evelini ja Toomase romaan kindlasti suurte, aga vaieldamatult ka paheliste armastuslugude killast.

Nende kohtumisest Tartu korporatsioonipeol aastal 1997 kuni abiellumiseni aastal 2004 kulus seitse piinarikast aastat, mille Evelin pärast Toomase lahutust abikaasast ja laste emast Merry Bullockist lõpuks Õhtulehele selliste sõnadega kokku võttis: “See on nüüd õnneks möödas!” Ka Evelin ise oli abielus, kuid see ei takistanud neil kuulu järgi juba pärast paari tundi üpris napsust tutvumist Tartu linna peal käsikäes ringi käia. 

LOE presidendipaari armuseiklustest lähemalt: