"Mul oli ikkagi nagu täiesti sügav must auk. Läksin Eestisse ja nutsin voodis, terve päev, iga päev," rääkis Kerli ajast, mil ta Elvas enda vanavanemate juures kuu aega veetis.

Niisis oktoobris ostis ta Eestisse üheotsapileti ning ei teadnud, kas naaseb üldse kunagi Los Angelesse.

Lisaks katkestatud plaadilepingule Universaliga, kaotas Kerli oma kodu ning lõpetas koostöö enda mänedžeridega, kellega oli seni sujuvana tundunud partnerlus kestnud juba seitse aastat.

"Mu kõrval olid inimesed, keda ma arvasin, et nad on mu perekond. Ühel hetkel hakkasin pead tõstma ja asju küsima, ja mulle ei vastatud. Mulle ütlesid nad kogu aeg, et mul ei ole kunagi raha. Siis ma sain aru, et mul oli raha, aga keegi teine kulutas seda."

"See oli hästi suur trauma," räägib ta.

Materiaalne kaotus polnud siiski mänedžeridega suhte lõpetamisel põhiline. Kerli rabas aastaid järjest 15-tunniseid tööpäevi teha, ent seisis karjääris siiski paigal.

"Tegin nii palju tööd, ootasin, et saaksin nende inimestega arutada, neilt energiat," sõnab ta ning lisab, et ta ei saanud neilt inimestelt vajalikku tuge.

Pärast kuuajast kodumaal viibimist sõitis Kerli USA-sse tagasi. "Ma käisin teelehtedega ennustaja juures enne Eestisse tulekut, kes ütles, et tule sealt ikka tagasi. Ma ei olnud talle öelnud, et ma üldse lähen."

Kuigi Kerlil uusi mänedžere veel palganud pole, on tal leping juhtiva tantsumuusika plaadifirma Ultra Recordsiga.

"Ma õtesti usun, et kõik sellised valgused, tulukesed, lõhnad ja suitsud on muusale ohvrid. ja vahel on küll nii, et ei tule ja ei tule. ja paned midagi põlema ja siis tuleb!"

"Ma olen võtnud sellise aja, et ma teen enda muusikat, sest ma olen teinud kõigile teistele muusikat, aga nüüd ma tahan uurida, mis seal sügaval on," tahab Kerli teada, milleks ta veel suuteline on.

Kerli kirjutas möödunud aastal 50 erinevat lugu ning tema looming on jõudnud ka Hollywoodi filmidesse. Samuti on just tema sulest pärit Demi Lovato hittlugu "Skyscraper".

Kas majanduslikult on kasulikum olla laulukirjutaja või artist, Kerli täpselt öelda ei oska. "Võita on väga raske, aga üks hitt ikkagi maksab sul arveid mitu aastat. Aga sinna läheb ilge veri, higi ja pisarad. See ei ole nii, et kirjutan laulu! Kirjutad enne 300 ja siis tuleb võib-olla üks, mis ostetakse. Ma arvan, et "Skyscraper" on minu suurim hitt."

"Ühel hetkel ma vaatan, et ta tõi päris hästi sisse, aga ma ei teadnud seda, sest mind ei huvitanud ja põhimõtteliselt see raha varastati mult ära."

Kerli plaanidesse kuulub Eesti ka edaspidi. "Mul on Eestis üks looduskaunis koht välja valitud, kuhu tuleb kodubaas, kus ma tahaksin koguaeg käia."

Kuid mitte alati pole Kerli oma kodumaad armastanud. "Kunagi oli mul Eesti pärast häbi ja mul olid omad haavad sealt, üleskasvamisest. Siis ma tõesti vihkasin Eestit. Ma ei tahtnud sinna külla minna, ma ei ühildunud üldse selle kohaga. Ja kui ma tulin siia, siis taheti kõik minust välja võtta. Et võtame aksendi ära ja teeme tavaliseks," räägib ta hetkest, mil mõistis, et Eesti päritolu on pigem eriline kingitus, kui karistus.

"See on minujaoks niivõrd eriline koht ja ma olen nii uhke," ütleb ta lõpetuseks.