Ta läks lahku oma kallimast Kätlin Laivist ja asus firmas DX Meedia ametisse reklaamide helindajana. Stig (34) ei kurda. Viimane aasta on olnud tema jaoks õpetlik ja distsiplineeriv.

Sa elad siiani Kadrioru pargi äärses häärberis üürikorteris?
Ei, ostsin kuu aega tagasi korteri ja teen parasjagu remonti. Too maja, kus korterit üürisin, müüdi ühele välismaa perele. Kuna olen Kadrioru kandis neli-viis aastat elanud, siis otsustasin korteri siia osta. See on paraja suurusega, vanas renoveeritud puumajas. Korter on läbi kahe korruse, alumiselt korruselt läheb uks otse privaatsesse aeda, mis on super, sest Jackson saab nüüd iga kell õues joosta.

Sa oled Tallinna poiss?
Lasnamäel kasvanud. Ma elasin 25 aastat Võru tänaval paneelmajas. Sel suvel sai meie vana Lasnamäe gäng kokku ja tegi pilte stiilis 20 aastat hiljem. Mina sinna kahjuks ei jõudnud, aga nägin pilte – need on üliägedad. Ma käin millegipärast siiani Lasnamäel toidupoes või turul, kus vene mammid müüvad käsitsi tehtud pelmeene. Neid mujalt ei saa.

Mis sulle Lasnamäe eluga seoses meenub?
Soojad suved paneelmaja katusel. Poisid mängisid koroonat ja tüdrukud võtsid seal kõrval päikest. Korterist oli veetud juhe, et saaks makilt muusikat kuulata. Üli cool gäng oli! Mõnedega suhtlen siiani.
Suvel sõidan seal tihtipeale rattaga ringi. Nende vanade paneelmajade lõhnas, mis tekib suvel, kui päike nad üles kuumendab, on midagi ligitõmbavat. Eks Lasnamäel oli ka kuritegevust, toimusid tapmised ja ma nägin oma silmaga laipu, aga neid oli vähe. Lapsena on ju huvitav, kui teised hüüavad, et kuskil on laip, lähme vaatama. Tagantjärele mõeldes oli see päris rõve. Alles hiljuti lugesin kellelegi üles neid juhtumisi, mis kunagi meelest ei lähe, ja millegipärast sai neid väga palju. Näiteks leidsime vennaga vereloigus oleva mehe, kellele kiirabi kutsusime. Kuulsin hiljem, et too mees suri.

Kas need karmid sündmused muutsid kuidagi su lapsepõlve?
Ma olen alati arvanud, et kui sa paned lapse Lasnamäele kooli ja ta tuleb sealt üheksa aasta pärast tervena välja, siis ta saab kõigega hakkama...

Loe lähemalt Stig Rästa karmist elust Lasnamäel ja värsketest elumuutustest selle nädala Kroonikast.

Veel värskes Kroonikas:
*Kuumad kaadrid: Kirev armuelu! Eda-Ines Etti uus kallim on Venemaal laiahaardelist turvaäri ajanud ettevõtja
*Presidendipaari tütar Kadri Keiu Ilves hakkas lauljanna Ithaka Maria tütre Agathe Vegaga bändi tegema!
*Kulturist Ott Kiivikas: Võit on nagu seks - ootad-ootad, siis on hea ja peale seda oled tühi
*Justiitsminister Andres Anvelt kaotas kaalust 20 kilo