Mullu ilmunud “Spirals“ tähistab ühelt poolt koosseisu arengut võrreldes nende kaks aastat tagasi ilmunud debüütalbumiga, teisalt üleminekut keerulisemale ja kohati närvilisemale helikeelele ning lugude konkreetsemale ülesehitusele.

Momend loodi 2009. aastal ning sai laiemale publikule tuntuks pärast kohaliku noortebändi võistluse võitmist 2011. aastal ning juba aasta hiljem nägi ilmavalgust nende debüütalbum “Episodes of Trust“. Koosseisu kuuluvad täna Kārlis Strūbergsi, Normans Bārbals, Elvijs Pārpucis ja Matīss Kļaviņš.

I Love You Records on Riias asuv indiependent plaadifirma, mille hingekirjas on 12 indie- ja alternatiivmuusikat viljelevat kollektiivi Lätist ja ka Eestist. Momendi loomingut kirjeldab plaadifirma juht Dace Volfa ühe sõnaga – dünaamiline. „See miski, see dünaamilisus, mis nende loomingut ehk kõige paremini iseloomustab, tuleb eriti hästi esile nende kontsertidel ning see on üks põhjustest, miks meil on hea meel, et Momend on osa I Love You Recordsist,“ ütleb ta.

Deezer, maailma suurim veebipõhine muusikateenus valis Momend singli “Another Human Being“ ühes Ewert and The Two Dragonsi, Future Islandi, St. Vinceti ja teiste artistide loominguga üheks läinud aasta parimaks looks. Samuti on “Spirals“ nomineeritud Lätis aasta indie albumi muusikaauhinnale.

Reedene kontsert Philly Joe’s algab 21:00. Laupäeval avab Genialistide Klubi publikule uksed samuti 21:00 ning ansambel jagab lava Laura Junson & The Jeth’iga, kes esitleb omanimelist, äsja plaaditrükist saabunud debüütalbumit.