Naine sõnab Publikuga rääkides, et tema ning Liina Tõnisson on Edgar Savisaare ja tema teise abikaasa Liis Savisaare kahe lapse ristivanemad ning niimoodi haiget nad sellele perele kunagi ei teeks: “Oleme Liinaga Edgari ja Liisi laste ristivanemad, nendega perekondlikult lähedastes suhetes. See ei käi kokku meie väärtushinnangutega, see ei vasta tõele. See perekond on niigi saanud palju haiget ja valu ning seda, et ristivanemad nii käituksid, neile veel anda valu... me ei pea õigeks ja ei teeks seda kunagi.”

Mis võis olla aga sellise valeväite ajendiks Vilja Savisaar-Toomasti poolt? “Ju ta tahab ennast näidata märtrina, aga jäägu see tema südametunnistusele, mida ta mõtles, kui selliseid väiteid esitas ja raamatu kirjutas.”

“Ma ei oska öelda, mis tema peas võis toimuda. Aga see on valeväide ja me ei taha mitte, et vale leviks üle Eesti,” sõnab Oviir.

"Meie ei soovitanud teda Edgari abikaasaks," sõnab Publikuga rääkides ka Liina Tõnisson.

"Minul oli ristilaps Edgari noorem poeg ja Liisiga me käisime läbi. Sellepärast olen tema poja ristiema," räägib Tõnisson ning selgitab, et Viljaga nad ei käinud läbigi.

"Edgariga käisime läbi ja sada puuda oleme me söönud Edgariga, see on tõsi," sõnab Tõnisson Savisaar-Toomasti intervjuus äratoodud veenmiskatset ja seika kommenteerides.

Toome loo selguse huvides ära ka lõigu kõnealusest LP intervjuust (täispikkuses SIIN):


Enne abielu sõlmimist ja pulmapäeva 1996. aasta oktoobris tekkis Edgar Savisaarel kuum suhe olümpiavõitja Erika Salumäega. Sa teadsid sellest afäärist, ent abiellusid siiski. Miks?
Vastus sellele oleks väga pikk. Võin öelda nii palju, et mu tollaste otsuste taga olid ajendiks märksa suuremad sündmused kui minu isiklik solvumine. Paljuski oli põhjus selles, et mu ümber oli palju inimesi, kes olid suure osa oma elust pühendanud Keskerakonna ülesehitamisele, ja keeldumisega oleksin tekitanud probleeme paljudele teistele. Mõtlesin järele ja leidsin, et mul ei ole õigust teiste elu oma otsusega ära rikkuda.

Sind käisid Edgariga abiellu mõjutamas koguni Siiri Oviir ja Liina Tõnisson – väärikad prouad, kellest sellist teguviisi ei oskaks ilmaski ette kujutada.
Oli küll selline seik. „Mis siis nüüd lahti on, te olete ju koos sada puuda soola ära söönud?” küsisid nad. Ja ma andsin alla. Aga seda võin küll öelda, et meie ilusam aeg Edgariga sai elatud enne abiellumist. Oli ka siis valusaid hetki, näiteks lindiskandaal, mis oli nii intensiivne sündmus, et jättis minusse ja ka Edgarisse sellised jäljed, mida me ei oska tänapäevani ära seletada.