Sveta laste - Mariami, Daniali ja Zauri - pärisisa Magomed aga seda nii ei jäta. Nüüd võtab ta kätte ja kirjutab kaebekirja Venemaa presidendi administratsioonile, nõudes oma lapsi tagasi. Lumepall hakkab veerema...

Filmi üks režissööridest Arbo Tammiksaar kolis oma perega aastaks vissarionlaste külla Siberisse elama. Ta jälgis selle aasta jooksul Daniali, Mariami ja Zauri kodus ja koolis, nende suhet vanemate ja Õpetajaga, sõprade ja mängukaaslastega selles maa peale rajatud paradiisiaias keset Siberi lõputut taigat. Ühe perekonna panoraamse loo taustal tõstatub olulisi küsimusi: Kuidas on lastel kasvada tsivilisatsioonist äralõigatud religioosses kogukonnas ja kas vanematel on õigus täielikult otsustada oma laste saatuse üle?

Filmi režissöörid, stsenaristid ja operaatorid on Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaar, helilooja Andrei Pichen, monteerija Mirjam Jegorov, produtsendid Margus Õunapuu, Kaarle Aho, tootjad Film Tower (Eesti) ja Making Movies (Soome).

Filmi valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Soome Filmi Sihtasutus, MEDIA programm. Filmi meediapartnerid on YLE ja Kanal 2.

"Kristus elab Siberis" oli sel aastal 6. korda toimuva dokumentaalfilmide festivali Docpoint avafilmiks, esilinastus toimus 28. jaanuaril kinos Kosmos.

Film jookseb Sõpruse, Artise, Forum Cinemase, Cinamoni ja teiste kinode ekraanidel üle Eesti.