"Paar viimast päeva säutsus sotsiaalmeedia draakonite ootuses nii intensiivselt, nagu oleks Biitlid Ameerika poole teele asunud," kirjeldas Publikule USAs elav Ave Maria toimunut.

"Eilne tuuri algus osutus igati sümboolseks: esiteks oli tore Eesti Vabariigi aastapäeva puhul klubis nii palju eesti keelt kuulda ning teiseks kindlasti see, et draakonid valisid USA kontserdite alustamiseks just Ameerika esimese pealinna, kus Ameerika ise alguse sai ja iseseisvuse 4. juulil 1776. aastal välja kuulutas," märgib ta, kuidas see toimus vaid paar kvartalit eemal kontsertpaigast.

Kontsert toimus väikeses klubis MilkBoy, mis alustas oma tegevust 1994. aastal lindistamisstuudiona. Hiljem lisandusid baar, restoran ja lava, et muusikat kohalikule publikule vahetult edastada: "MilkBoy kontsertsaali osa on selline elutoa suurune ruum, mis tagab vahetu kontakti esinejatega ja tekitab tunde, et hämaruses mängib bänd just ainult sulle."

MilkBoy kontserdisaal mahutab maksimaalselt 200 inimest, turvamehe hinnangul oli sel õhtul kohal umbes 60 inimest, kellest valdav enamus kohalikke eestlasi, mõned ka Washingtonist kohale sõitnud.