“Nullpunkti” näitleja peadpööritav elutempo eeldab oma tervise eest õigesti hoolt kandmist. Kuna tööd on rohkelt, siis vabal hetkel püüabki Saara puhata nii palju kui võimalik. Turgutust leiab ta loodusest ja oma meelistegevustest.

Saara eelistab eestimaist — tema riiulitelt leiab nii kodumaiseid toiduaineid, kosmeetikatooteid kui ka muid vahendeid. “Erilisi rituaale ja nippe väga ei ole,” ütleb põhjamaine kaunitar. “Tähtis on toitainerikkalt ja mitmekesiselt toituda. Söön palju värsket ja liigun nii palju, kui parasjagu võimalik ja aega on. Joon vett, erinevat värvi smuutisid ja värskelt pressitud mahlu."

Samas möönab Saara, et und vajab ta palju, eriti praegu. Nii naudib temagi sarnaselt karudele pikka talveund. “Kui uni, toitumine, tervis ja hea enesetunne on paigas, siis ei olegi palju juurde vaja. Tähtis on puhas ja hoolitsetud nahk ning juuksed,” teab linalakk, kelle firmamärgiks võikski pidada tema pikki blonde kiharaid.

“Juustele on mul Mahemarketist ostetud väga hea kookose šampoon ja palsam. Nahale annab hea ja värske jume mulle juba paar aastat lemmik olnud Joiki greibi-mandariini kreem. Umbes korra kahe nädala jooksul panen ööseks juustesse ka kookosõli, see teeb juuksed eriti siidiseks ja mõnusaks,” avaldab Saara oma kargena mõjuva ilu saladuse.

Pole siis ime, et ta igapäevaselt eriti jumestust ei vaja. “Meigin end minimaalselt, kui üldse, kuna teatritöös saab nägu niikuinii kogu aeg grimmiga vatti,” pole Saara päriselus sugugi diiva.

Sport on Saara elu lahutamatu osa. “Talveajal meeldib mulle teha rahulikumaid asju — jooga, võimlemine, ujumine, kõndimine. Kui talveajal on loodus ja paljud loomad talveunes, siis inimesedki võiksid rahulikult võtta ja mitte rahmeldada nii palju. Kui kogu energia talvel ära raisata, siis pole imestada, miks kevadväsimus kerge tulema on,” teab ta.

Samas soojal ajal ei püsi Saara pudeliski paigal — siis on tema harrastuste hulgas rulluisutamine, jooksmine, rühmatreeningud ja jõusaal. “Ka metsas seenel või marjul käimine on omamoodi trenn.”

Rääkides sellistest pattudest nagu suitsetamine ja alkoholitarbimine, ütleb tervislikke eluviise armastav neiu resoluutselt: “Ei tarbi, ei poolda. Ei meeldi, et reklaamitakse.”

Tervisest ja enesetundest rääkides, ütleb Saara: “Mina mõtlen nii, et kui tahan, et midagi muutuks, siis alustan iseendast ja olen teistele eeskujuks. Tahan olla kunagi terve ja energiline ema ja sama soovin ka oma lastele. Nende jaoks olen ma kunagi suurim eeskuju."

"Kuid mis eeskuju me anname lastele, kui igapäevaseks pärast tööd tegevuseks on terve õhtu diivanil teleka ees istumine ja õlle joomine? Mõni aeg tagasi olin poes ja väike laps tiris oma isa õhinal kättpidi alkoholileti ette ja hüüdis rõõmsalt: „Näe issi, tõin su sinu lemmikkohta poes!” See tegi meele kurvaks…”

Saara usub, et jätkusuutlikuma Eesti nimel võiks me kõik hoolitseda iseenda eest, liikuda ja puhata ning toituda tervislikult. “Aga eks siin on ka suuremad küsimused — inimesed peavad rabama mitmel rindel tööd, et üldse ära elada, aega puhata ja lastega olla ei ole, alkohol tundub parim lõdvestaja."

"Raha, et kvaliteetset ja head toitu osta ei ole ja kiirtoit, makaronid ning sai on igapäevased söögid. Kust need probleemid alguse saavad, on juba laiem teema ja probleem,” tajub Saara ebatervislike eluviiside sügavamat poolt, kuid on lootusrikas, et igaüks saab enda tervise jaoks midagi ära teha.