Lühifilmide kogumik jääb nädalaks jooksma kinodesse Artis ja Sõprus ning filmid linastuvad ka Von Krahli Teatris.

Kassetiga jätkab Von Krahli Teater 2005. aastal “Tabamata imega” algatatud traditsiooni viia kokku uus teater ja uus kinokunst. Toona Eduard Vildet remiksides kohtusid Krahli trupiga sellised režissöörid nagu Andres Maimik, Arbo Tammiksaar, Jaak Kilmi, Rainer Sarnet, Marko Raat ja Marianne Kõrver. Kuna vahepeal on peale kasvanud uus põlvkond filmi- ja teatritegijaid, oli aeg küps järgmiseks peatükiks – “Kontaktiks”.

“Kontakti” viis lugu on nii sisult kui stiililt väga erinevad. Kui “Tabamata ime” puhul oli autoritel ühiseks lähtepunktiks konkreetne alusmaterjal, Vilde kuulsaim näidend, siis nüüd oli stardipakuks teema: kontakt, kokkupuude millegi ebatavalise, ebamaise ja uskumatuga. Argireaalsuse põrkumine fantastikaga, siinpoolse kohtumine sealpoolsega. Vaata ka filmikogumiku postrit, kus tulnukas oma tõelist palet videokassetiga varjab.

Filme ühendab ka tootmisviis. Režissööridele esitati teatri poolt ranged piirangud – väike eelarve ja vähe aega. Kõlab nagu iga teine Eesti film, kui nüüd mõtlema hakata. Siiski, antud juhul kinkisid need piirangud autoritele vabaduse proovida mida iganes, ilma et keegi pärast süüdistama või mõnitama tuleks. Neil oli võimalus hullu panna. Seda vabadust peab noortele andma. Muidu nad hakkavad juba alguses end tagasi hoidma ja tsenseerima. See ei mõju loomingule hästi.

“Kontakt” ei ole telefoniraamat ega Linnateatri vestlussaade. “Kontakt” on viis pildikest Eesti filmi tulevikust. “Kontakt” on värske teatri ja kino kohtumispaik.

Filmid:

Martti Helde “Superbia”
Raigo Saariste “KuuKu Kontakt”
Triin Ruumeti “Reeda sünnipäev”
Vallo Toomla “Metanoia”
Maria Reinupi “Mann Tantz”
Filmides teeb kaasa Von Krahli Teatri näitlejate paremik.

Koostööpartnerid on Balti Filmi- ja Meediakool, Allfilm, Alasti Kino, Kinosaurus ja Lendfilm. Projekti toetasid Eesti Kultuurkapital ja Eesti Filmi Instituut.

Linastused Von Krahli Teatris ja kinodes üle Eesti on inglise ja vene keelsete subtiitridega.