Kuigi noormees tunnistas, et ka tema ise pole ebatervislikkuse patust täiesti prii ja oli möödunud päeval McDonald'sis söömas käinud, siis kokkupuude alkoholiga leidis tema jaoks aset üsna hilises eas. Just toitumine ja alkohol on need teemad, millele noored tervisele mõeldes enim tähelepanu pööravad.

Kuna Henrik elas põhikooli lõpus Prantsusmaal ja seal katsid noorte pidulauda kartulikrõpsud ja Coca-Cola, siis kodumaale naastes ja oma vanasse klassi tagasi minnes tajus ta märgatavat erinevust kahe maa noorte peokultuuri osas.

Kui Eestis toimus koolipidu, siis hakkasid õpilased tegema nimekirja sellest, kes millist alkoholi peolaual näha (ja mitte ainult!) soovib. Henriku jaoks oli see keeruline ülesanne, sest tema pidudel alkoholi tarbima polnud harjunud. Noormees arvas, et kui ta lihtsalt "viin" nimekirja kirjutaks, siis tabaksid kaaslased tema puudujäägid alkoholialastes teadmistes ära. Kuna noormees ennustas endale peol osaledes alkoholimürgitust, siis ta lihtsalt ei läinudki koosviibimisele.

Kõige kurioossem oli see, et Henriku kolm aastat noorem vend, kes samuti Prantsusmaalt tagasi sama kooli 7ndasse klassi tuli, koges täpselt sama. Isegi 3-aastane eavahe ei tõmmanud noorte vahele erinevusi. Joodi mõlemas klassis.

Henriku sõnul ongi noorte alakoholitarbimise näol tegemist sotsiaalse probleemiga, mis sõltub keskkonnast. On seltskondi, kus lihtsalt ei jooda, ja on neid, kus tarbivad alkoholi valdavalt kõik. Kui tema Prantsusmaal peole alkoholi oleks viinud, oleks see piinlik olnud.

Sellest, et noori noomida ja keelata, tema sõnul suurt kasu ei ole. Henrik ütleb, et meie kõigi võimuses on mõjutada oma sõpru mitte jooma. Nii saame tegelikult kõik trendiloojad olla ja positiivset eluviisi massidesse viia.

Näitleja selgitab, et ilmselt ei ole ühegi noore sisemine soov tarbida alkoholi. Tegemist on survega sõpruskonna poolt. Vaevale mõtleb mõni 13-aastane, et jube viina isu on ja vahetab piimajoomise välja. Saalis olnud noortest tunnistasid kõik, et neile on alkoholi pakutud. Meie kultuuris on see normaalne, paljudes teistes kohtades oleks see piinlik, kui keegi alkoholiga platsi lendab.

Tundub, et siinsetel pidudel on juba väljakutseks osutunud see, et kas peokorraldaja suudab mõelda välja midagi sellist, et kõigil oleks ka ilma alkoholita lõbus. Ja kui keegi küsib, et miks sa ei joo, siis tasub vastu küsida, et aga miks sina jood. Mõistlikku vastust sellele ilmselt ei ole ja kui inimene suudab ainult alkoholiga lõbutseda, siis ei ole ta ilmselt maailma kõige huvitavam tegelane.

Purjus inimene näeb Henriku sõnul üsna koomiline ja eemaletõukav välja. Kui mõni sõber vabandab oma "vägitegusid" sellega, et ta oli lihtsalt purjus, siis tasub teda filmida ja talle näidata, milliseks ta muutub. Ehk paneb see mõtlema, millised me tegelikult olla tahaksime.