Publik avaldab mõned lõigud intervjuust!

Küsime kohe ära: miks on bändi nimi Ewert And The Two Dragons, kui bändis on veel kolm liiget?

Bändi algusaegadel oli meid ainult kolm, eksperimenteerisime minu sugulaste suvemajas. Kui tuli kätte meie esimene kontsert, siis teadsime, et ei piisa meist kolmest ja meiega liitus sõber Ivo. Draakonite värk tuli sellest, kui vaatasin oma naisega filmi. Oli üks stseen, kus ühel kutil oli vaja kahte draakonit. Mu naine naljatas: "Pane oma bändi nimeks Ewert And The Two Dragons!" Rääkisin seda bändiliikmetele ja nad võtsid mind tõsiselt. Nimi tuligi naljast.

Sa kasvasid üles Nõukogude Liidus - mida tähendas see muusika mõttes?

Kõigil olid The Beatles'i ja The Rolling Stones'i vinüülid - need bändid olid Nõudkogude Liidu alguses keelatud, kuid lõpupoole oli see okei. Mina kuulasin ka Ray Charles'i ja Stevie Wonderit. 90ndate keskpaigas juhtus midagi halba, väga tugevalt tuli peale euro-pop. Sel ajal ei olnud internetti ja kui sul polnud kellegagi häid kontakte, siis võisid jääda sellesse musta auku, nagu paljud jäid. Kuid üleüldiselt, kui meie olime kuus või seitse, siis Suurbritannia lapsed ilmselt ei kuualnud The Beatles'it, aga meie kuulasime. See on see erinevus ja ma olen selle üle tegelikult väga tänulik.

Olete ainus Eesti bänd, keda välismaal teame. Kas see on välismaa ignorantsus või olete teie nii erilised?

Meil on häid artiste, kuid nad ei ole välismaailmas nõnda tuntud. Meil on väga kift rock'n'roll bänd Elephants From Neptune ja üks teiselt planeedilt pärit tüdruk Iiris, kes teeb alternatiivset poppi. Asjad elavnenvad. Kõik bändid proovivad saada tuntuks ka maailmas ja otsivad võimalusi esineda väljaspool Eestit. Nii tutvud teiste bändidega, uue muusikaga ja lahkud mugavustsoonist - see on väga hariv. Just toimus Tallinn Music Week, mis tõi kohale esinejaid ja pealtvaatajaid üle maailma. Loodan, et meie oleme eeskujuks. Kui näed vaeva, siis on kõik võimalik.

Vaata inglisekeelset täispikka intervjuud SIIT ning eestikeelset SIIT