Ameerikaa saksofonist David Sanborn ja pianist Bob James salvestasid 2013 aastal akustilise džäss-albumi, “Quartette Humeine”, mis pidi algselt olema ühkordne tehing džässile spetsialiseerunud plaadifirmaga OKeh. Album sai aga suurepärase vastuvõtu osaliseks ning plaadifirma jätkas kõnelusi ka kuulsa altsaksofoni staariga, keda üks kriitikuist nimetas kui projekti hinge. See muutus viis Sanborni, keda peetakse oma põlvkonna üheks mõjukaimaks multižanriliseks artistiks ja kaubanduslikult kõige edukamaks saksimängijaks peale tema 1975 aasta debüütialbumit ”Taking Off”, kokku vana sõbra, elektribassist Marcus Milleriga. Muusikute koostööprojektist, kuhu Miller produtsendina kaasati, sündis suurepärane salvestis žanris džäss-kohtub-R&Biga ehk album ”Time and River”. Tegu on 25. albumiga Sanborni hiilgavas žanre ületavas karjääris. "Tundsin, et olin heades kätes," ütles Sanborn. "Marcus suutis katta kõik põhiasjad - arranžeerija, helilooja, instrumentalisti ja produtsendina ning tänu meie pikale ajaloole koos sujus koostöö ladusalt.”

Albumi põhikoosseisu kuuluvad Marcus Miller (basskitarr, Roy Assaf (klahvpillid, Yotam Silberstein ja Nicky Moroch (kitarr), Peter Hess (puhkpillild ja flööt) ning Marcus Baylor (trummid) ja Javier Diaz (perkussioon. Lisaks nendele teevad albumil kaasa tromboonimängija Tim Vaughn ja trompetist Justin Mullens ning kuuleme kahe Sanborni valitud laulja häält: Randy Crawford loos “Windmills on Your Mind” ja Larry Braggs (endine Tower of Power laulja) loos ”Can’t Get Next to You”.
Lisaks on albumil kaks Sanborn´i enda lugu, kaks lugu prantsuse laulja-laulukirjutaja Alice Soyer´ilt ja ühes neist, loos “Qublie Moi” kuuleme Sanborni eriti graatsiliselt äkilisi altosaksi käike, üks Milleri R&B lugu “Seven Days Seven Nights”, mis oli algselt küll mõeldud Bob James projekti jaoks, kuid töödeldi ümber hoopis Sanborni albumi tarvis. Lisaks originaalloomingule sisaldab album ka kahte töölust - üks D’Angelo loost “Spanish Joint” 2000. aasta albumilt “Voodoo” ja teine David Amrami teosest "Overture” filmis “The Manchurian Candidate”. ”Time And The River” on kombinatsioon erinevatest stiilidest ja helimaastikest. Sanborn ütles intervjuus: “Olulisim protsessi juures oli, et üritasime Marcusega end mugavustsoonist välja pressida. Ma ei taha takerduda rahuolumomenti ning lihtsalt maha istuda ja vaadet nautida. Ma tahan edasi minna. Ma tahan minna mööda uut rada, et näha kuhu see mind viia võib.”

David Sanborn esineb esmaspäeva, 20.aprillil Jazzkaare raames Nordea Kontserdimajas, kontsert algab kell 19.00 ning pileteid on võimalik soetada Piletilevist.