Boney Fields on sündinud 1958. aastal Chicagos. Fieldsi muusikutee algas 12-aastaselt kooliorkestris ning kujunes elukutseks 70ndate lõpus erinevates Chicago funk- ja jazzbändides mängides. Läbimurre suurtele lavadele leidais aset 1985. aastal The James Cotton Blues Bandiga liitudes, kus Fields kiiresti koosseisu muusikaliseks juhiks kerkis. Üle neljakümne aasta kestnud karjääri jooksul on Boney Fields mänginud ja salvestanud koos suurepäraste muusikutega, nagu Smokey Wilson, Albert Collins, Little Milton, Buddy Guy ja paljud teisted. Sellest rikkast kogemusest on sündinud Fieldsi omamoodi bluusikäsitlus - see kulgeb sujuvalt bluusist funkini, maailmamuusikast rokini ning rütmibluusist jazzini. Boney Fields peab muusikas kõige olulisemaks meelelahutuslikkust ja ütleb, et tema looming on kaugel bluusi saatvast kulunud klišeest kitarri saatel itkevatest vanameestest – iga kontsert peab olema pidu!

Lisaks USAst pärinevale peaesinejale on Augustibluusi esinejatenimistusse lisandunud ka Hispaania bänd Chino & The Big Bet, kes on täna Barcelona bluusiskene üks peategelane. Bändi liider on Argentiina päritolu laulja ja slide-kitarrivirtuoos Hernán Senra, kelle stiili peetakse maailmas ainulaadseks.

Augustibluusi peakorraldaja Indrek Ditmanni sõnul selgub lõplik esinejatenimistu mai kuu jooksul ning lähemal ajal kinnitatakse ka teine festivali peaesineja. “Seekordne festival toimub 8 laval ning kokku on esinejaid üle 30ne. Tänavune programm saab olema Augustibluusi ajaloo kõige kaalukam ning esitleb senisest veelgi prominentsemaid artiste.”

Festival Augustibluus toimub juba 22. korda. Esmakordselt festivali ajaloos jõuab osa Augustibluusist külastajateni juba juuli viimasel päeval. Festivali passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele ka paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Lisainfo aadressilt www.augustibluus.ee.