25.04.2015 TÄNA JAZZKAAREL!
Kell 11.00 Vaba Lava Lastekontsert „Nu jazz-hop" – Välja müüdud!
Kell 17.00 Vaba Lava Cæcilie Norby & Lars Danielsson (Taani-Rootsi)
Kell 19.00 Punane Maja Heavy Beauty (Eesti-Leedu)
Kell 21.00 Vaba Lava MAGMA (Prantsusmaa)
Kell 23.00 Punane Maja Jarrod Lawson (USA)

Kell 17.00 astub Vabale Lavale Taani jazzi kuninganna Caecilie Norby, kes on rajanud silla rockmuusika ja jazzi vahele, kasvatades oma varasema rokiloomingu austajaid jazzinautijateks. Tema esimene omanimeline jazziplaat ilmus aastal 1995 ja juba kolm aastat hiljem esines ta oma kvartetiga Jazzkaarel. Sel korral tuleb ta siinse publiku ette koos Euroopa ühe parima bassisti Lars Danielssoniga, kes on lauljatari abikaasa. Duo kutsub avastama oma muusikalist universumit rockist-jazzini. 


Rockikõlalise jazzi ilu saab edasi nautida kell 19.00 Punases Majas. Ansambli Heavy Beauty keskmes on bass-saksofon, instrument, mida tema suuruse, madala registri ning suure õhutarviduse tõttu harva kasutatakse, kuid millel on ilus ja mahe kõla. Rahvusvaheliselt tuntud Leedu saksofonist Liudas Mockunas on õige mees bass-saksofoni tujusid taltsutama. Bassist Henno Kelp ja trummar Andrus Lillepea kuuluvad Eesti tuntumate rockmuusikute hulka, kitarrist Jaak Sooäär, kes on erinevates koosseisudes jazzrocki ja rockjazzi viljelenud, on siingi loominguline liider.


Väga erilise kõlapildiga üllatab ansambel MAGMA, kes on üks väheseid põnevatest rocki, jazzi ja jazz-rocki pioneeridest, keda meil on õnn täna veel laval näha ja kuulda. Nende muusikat ei saa määratleda ühegi eksisteeriva kategooriaga nagu ei ole võimalik portreteerida lendavat lindu. Maagilised kitarririfid, pöörased rütmisünkoobid, trummide sünkroniseeritud sümbioos sisenduslike koraalmantratega... nii võiks resoneerida üks müstiline maaväline sümfoonia. Ühel hetkel sõjakas, bravuurne ja ähvardav, järgmisel õrn, habras ja kaitsetu. MAGMA resoluutne eripära defineeris bändi ning garanteeris neile koha muusika ajaloos. Ansambli koosseis: Stella Vander: laul, Isabelle Feuillebois: laul , Hervé Aknin: laul, Benoît Alziary: vibrafon, James Mac Gaw: kitarr, Jérémie Ternoy: klaver , Philippe Bussonnet: bass , Christian Vander: trummid, vokaal. 


Laupäevale ja Jazzkaarele paneb väärilise punkti Jarrod Lawson, Californiast pärit noor soul-jazzi staar. Lawson on helilooja, pianist ja vokalist, kelle trumbiks särav lavakarisma, meeldejääv vokaal ja harmooniliselt rikkad lood. Kriitikud on laulja häält võrrelnud Al Jarreau ja Mark Murphy’ga. Ta esitus on rikkumatu ja hingestatud, kirglik, empaatiline ja sümpaatne . Kindlasti kuulete temast edaspidi veel palju head. Teda saadab ansambel: Chancellor Hayden – kitarr, Christopher Friesen – basskitarr, Joshua Corry – trummid, Tahirah Memory – taustavokaal, Molly Foote – taustavokaal.
Mujal Eestis: 


Pärnus 25 .aprillil kell 17.00 Ammende Villas Ingrid Lukas ja Patrick Zosso esitlemas uue albumi „Demimonde“ muusikat, kuid sedapuhku pisut väiksema koosseisuga. Ingrid mängib klahvpille ja laulab ning Patrick Zosso päralt on löökpillid ja elektroonika. Muide duo esines ka Vaba lava suures saalis uue maja avamise pidustustel. Ingridi kolmanda albumi esitluskontserdid on kõikjal Eestis väga soojalt vastu võetud. 


Narvas 26. aprill kell 19.00 Voffka Club MiaMee
Narva inimesi rõõmustab pühapäeval ansambel Miamee. MiaMee loomingus kohtuvad akustilised kõlad elektroonikaga, värsked helimaastikud ja improvisatsioonid. Lauljatar Liina Saare loomingut esitavad ansamblis Eesti parimad muusikud Taavi Kerikmäe – klahvpillid, elektroonika; Mart Soo – kitarr, elektroonika; Ahto Abner – trummid; VJ Tencu – visuaalid ja veel musitseerib bändis Türgi päritolu tšellist-vokalist Anni Elif Ecegioglu. 


Linnaruumiprojekt Tallinnas

12:00 Lõunajazz Telliskivi Reval Cafes; North Sea Round Town: Stephanie Francke ja Paulo Bouwman
12:30 Noored Sally stuudio stencili kunstnikud Telliskivis
12:45 Lennujaama pagasiala üllatus: ETV Tütarlastekoor
13:00 Lõunajazz Müürivahe Reval Cafes: Mental Floss (Saue muusikakool)
14:00 Harju tn plats: Saue muusikakooli muusikud
14:00 Kaubamaja vaateaken: jazzimannekeenid: Saue muusikakooli muusikud
15:00 Vabaduse platsi tepid: Saue muusikakooli muusikud
15:18 Tramm nr 1 Mere pst - Kadriorg - Balti jaam: North Sea Round Town: Stephanie Francke ja Paulo Bouwman
16:15 Enne kontserti muusikaline üllatus Vabal Laval: G. Otsa nimelise muusikakooli muusikud

Linnaruumiprojekt tuleb Tartusse
Väike puust linn on suurde raudbetoonist kilulinna vahel pisukese kõhklusega suhtunud. Kuid asjata! Nii nagu tallinlased naudivad Emajõe Ateenas tarku mõtteid ja mahedaid lõunatuuli, saab taaralinna rahvas nüüd nautida tükikest Tallinna linnaruumi selle jazzi-vaibidega.
8.16 jazzihelid Tallinn-Tartu rongis
11.00 konsert Kaubamaja ees platsil
12.00 Taskus koos kunstikooliga
13.00 kontsert Vildes
14.30 kontsert laste mänguväljaku taga pargis
15.15 kontsert kaarsilla juures
16.00 kontsert Raekoja platsil
18.06 20.06 jazzihelid Tartu – Tallinn rongis