Näiteks toimub Sadalas Euroopa teemalise hernehirmutiste teemapargi avamine ja Lihulas noorte Eurovisiooni kontsert.

Paides toimub aga rahvuskultuuride õhtu ja Ukraina rahvamuusika kontsert, kus astub üles Svjata Vatra solist Ruslan Trochynsky koos oma tütardega. Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumis saab teoks Baltimaa noorte töö– ja karjäärikonverents, Viljandis Mudel Euroopa Parlamendi (MEP) simulatsioon, Hiiumaal kino- ja noortepäev, lisaks mitmed fotokonkursid, poliitilised debatid ja palju muud huvitavat.

Noortenädala üritused on tasuta ja avatud kõikidele huvilistele.

Vaata, kus ja mis toimub:

Veel on kavas üritustesari „EVS in Motion“, mis viib üle Eesti ringlusse Hispaania, Itaalia, Ungari, Venemaa, Slovakkia, Prantsusmaa ja Saksamaa Euroopa vabatahtliku teenistuse vabatahtlikud. Viie päeva jooksul korraldavad nad üheksas maakonnas 18 põnevat töötuba ja tutvustavad noortele oma kodumaa kultuure ning rahvusvahelisi võimalusi.

Noortenädalat tähistavad kõik Euroopa riigid. Lisaks autasustab Euroopa Komison Brüsselis Erasmus+ programmi parimaid noorteprojekte. Eestist pälvis tunnustuse Jõgeva Gümnaasiumi projekt Ettevõtlik noor = noor ettevõtja!, mis tõi kokku ettevõtjad, noored ja poliitikakujundajad, et leida lahendusi ja võimalusi noortele ettevõtlusega tegelemiseks Jõgevamaal.

Euroopa Noortenädala sündmusi Eestis korraldab SA Archimedes Noorteagentuur koostöös erinevate riiklike, maakondlike ja kohalike partneritega ning noortega üle Eesti.